Leikkaus- ja hitsaustoiminnot online-tiedonhallintajärjestelmiin

ESAB Welding & Cutting Products on esitellyt uusia pilvipalveluiden mahdollisuuksia hitsauksen ja leikkauksen alueelle. Uusi tuotteita ovat mm. hitsauksen ja automaattisen leikkauksen WeldCloud- ja CutCloud  -online-tiedonhallintajärjestelmät.

Esabin mukaan CutCloudin ja WeldCloud-pilvipalveluiden kautta voidaan yhdistää yrityksen tuotantotiedot ja tehdä tuotantovirroista tilausprosessit, prosessiajat mukaan lukien läpinäkyviä. Näin voidaan myös nähdä välittömästi, missä tuottavuutta voidaan parantaa.

CutCloud

CutCloud on Esabin DataLeap-ohjelmiston laajennus, mikä tarjoaa käyttäjille yleiskuvan tuotantovirtauksista, tietoja tuotantoprosesseista ja erityisiä ilmoituksia hyödyntämättömästä potentiaalista, jotta tuotanto voidaan optimoida. Pilviteknologian avulla Vision CNC-ohjauksella varustettujen Esab-leikkausjärjestelmien kautta voidaan käyttää DataLeapin työkaluja verkkoyhteyttä tukevissa koneissa.

DataLeapilla ja CutCloudilla voidaan mm. valvoa Esabin leikkauskoneiden suoritusta ja yhdistää tiedot tilausaikatauluun ja osatietoihin, jotta materiaaleja ja osia voidaan jäljittää. Tietoja voidaan myös siirtää tietoja automaattisesti ja tuottaa automaattisesti laadukkaampia raportteja, reagoida tosiajassa tuotantoalueen tapahtumiin, kirjata ja visualisoida Esabin leikkauskoneiden tapahtumat ja virheet sekä integroida sisäkkäiset, leikkaus- ja ERP-järjestelmät tilaustietojen ja tuotantotilojen automaattisen tiedonsiirron kanssa.

Palkittu WeldCloud

ESABin WeldCloud-online-tiedonhallintajärjestelmä voitti Innovation Award -palkinnon Digital Tools -luokassa Industrie Lyon 2017 -messuilla.

”Hitsausyhteisössä on monia arvokkaita tuotteita, jotka tukevat Industry 4.0 -standardia, mutta uskomme, että WeldCloudilla on kilpailussa muutamia selkeitä asiakaslähtöisiä etuja”, sanoo Roul Kierkels, Global Product Manager DDA & WeldCloud, Esab.

Kierkelsin mukaan WeldCloudin tiedot sijaitsevat ensinnäkin yhdessä tietokannassa käyttäjän palomuurien takana. WeldCloudilla on myös tiedonsiirrolle ja analyyseille avoin arkkitehtuurin rakenne. Yritykset voivat käyttää sitä erillisenä ohjelmistona tai integroida sen muihin business intelligence -järjestelmiin, kuten Power BI, SAP, QlikView ja Tableau. Lisäksi WeldCloud suorittaa kyselyn 1 Hz:n taajuudella tarjotakseen käytännössä tosiaikaista raportointia takaa välittömän ja entistä paremman käsityksen hitsaustiedoista.

Laajennettu toiminnallisuus

Uudet WeldCloud-toiminnot sisältävät mahdollisuuden etäsäätää hitsausarvoja järjestelmissä, joissa on ESABin U82-ohjauspaneeli kiinteällä verkkopalvelinlisävarusteella, ja kyvyn tuottaa entistä intuitiivisemman ja tarkemman automaattisen skannausohjelman, mikä mahdollistaa monen suoraan hitsauslaatuun ja tuotantoon vaikuttavan parametrin entistä paremman jäljitettävyyden, sekä kyvyn tallentaa tietoja monen pään jauhehitsauskohteista.

WeldCloud mahdollistaa kattavat analyysit, jotta käyttäjät voivat tukea jäljitettävyyttä yhdestä hitsistä aina valmiiseen tuotteeseen saakka. Lisäksi voidaan etähallinnoida hitsausasetuksia, määrittää rajoituksia ja asettaa hälytyksiä poikkeamille, sekä valvoa ja käsitellä erilaisia tuottavuusraportteja eri paikoissa tapahtuvissa toiminnoissa. Myös korjaus- ja huoltotoimien reagointikykyä voidaan tehostaa.

WeldCloud on saatavilla Aristo Mig 4004i Pulse -, Aristo Mig 5000iR -robotti- ja LAF/TAF-jauhekaarilaitteisiin. Käyttäjät voivat hankkia nämä järjestelmät WeldCloud-valmiina, ja se voidaan myös jälkiasentaa tiedonsiirtomoduulin joihinkin olemassa oleviin laitteisiin. www.esab.com