Laserhitsattu saumattomaksi

Esabin uutuuksiin kuuluvat Dual Shield Prime -täytelangat. Saumattomat ja kuparoimattomat, erittäin niukkavetyiset (H4) täytelangat soveltuvat lujien terästen hitsaukseen ja kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää iskusitkeyttä alhaisissa lämpötiloissa.

Dual Shield Prime täytelangoissa on laser-hitsatut saumat. Nämä H4-luokitellut langat pysyvät erittäin niukkavetyisinä pitkienkin varastointi- ja altistumisaikojen jälkeen. 

” Lankojen pituussauma on suljettu laserhitsauksella, jolloin ne ovat täysin tiiviitä eikä ympäristöstä pääse kosteutta langan täytteeseen kosteissakaan olosuhteissa”, sanoo Neil Farrow, Global Product Manager, Flux Cored Wires, ESAB. ”Nämä H4-vetytason langat pysyvät vähävetyisinä pitkienkin säilytys- ja altistumisaikojen jälkeen. Dual Shield Prime lankojen avulla voidaan vähentää esilämmitystarvetta tai jopa välttyä esilämmitykseltä. Tämä tietysti hitsausnormien puitteissa.”

Kaikilla langoilla on ABS-hyväksyntä sekä tuotekohtaisia lisähyväksyntöjä.

Käyttäjäystävällinen, kuparoimaton

Dual Shield Prime langalla valokaari on pehmeä ja lähes roiskeeton. Kuona on helppo poistaa, mikä on tärkeää erityisesti monipalkohitsauksissa. Yleensä käytetään kuumakaarta, jolloin hitsaus on tuottavaa ja hitsaajat voivat helposti hallita hitsisulaa. Dual Shield Prime langoille on tyypillistä juoheva hitsin liittyminen perusaineeseen ja hyvä tunkeuma.

Dual Shield Prime -lankoja ei ole pinnoitettu kuparilla. Näin kuparoinnin aiheuttamilta ongelmilta vältytään; kuparia ei irtoa langanjohtimiin ja suuttimiin. Langansyöttö säilyy vakaana, jolloin hitsausvirheiltä vältytään. Myös langansyöttölaitteiston puhdistustarve vähenee ja kulutusosiakin kuluu vähemmän. Kaikki tämä vähentää kustannuksia ja lisää tuottavuutta ja samalla laatukin paranee.

ESABilla on tarjolla Dual Shield Prime -lankoja kahdella eri koostumuksella ja 1,2–1,6 mm:n paksuuksilla: Dual Shield Prime 71 LT H4; - seostamattomalle teräkselle, suojakaasuna Ar/CO2- tai 100 % CO2. Dual Shield Prime 81Ni1M H4; - suunniteltu erityisesti paksujen teräskomponenttien hitsaukseen ja takaamaan iskulujuus aina -60 oC:n lämpötilaan saakka. Suojakaasuna Ar/CO2-seoskaasu.