Laser Genius 10 kW:n tehoin

Prima Power esitteli Stuttgartin Blechexpossa uutta tuotetarjontaansa. Laser Genius 2D-kuitulaser esiteltiin nyt ensi kerran 10 kW:n teholuokassa. Osastolla oli mukana myös uudistunut LPBB-linja, samoin valmistajan uutta särmäyspuristin- ja ohjelmistotarjontaa. 

Laser Genius-kuitulaser on saatavilla nyt 10 kW:n teholuokassa.

Uusi 10 kW:n Laser Genius on suunniteltu erityisesti vahvempien materiaalin joustavaan leikkauskäsittelyyn.

Nyt valinnan mukaan 2-10 kW:n laserlähtein saatavissa oleva Laser Genius on varustettu adaptiivisella optiikalla ja automaattisesti paikoittavalla leikkauspäällä, joten koneella voidaan leikata eri materiaaleja joustavasti eri vahvuuksilla. Käsiteltäviä materiaaleja ovat esimerkiksi teräkset, kupari, alumiini ja messinki, ja kuitulaserien tuttuja etuja ovat vähäinen virrankulutus sekä huoltotarve.

Nopeaa leikkausta

Koneeseen on tarjolla valikoima eri sovelluksia (SMART Cut, MAX Cut ja NIGHT Cut) optimoimaan laserleikkausprosessia eri tuotantotarpeisiin. Koneen runko on synteettistä graniittia ja hiilikuitua. Pääakseleissa ovat lineaarimoottorit, jotka tuovat nopeutta liikkeisiin (170 m/min, yhdistetty 240 m/min).

Laser Geniusta ohjataan Prima Powerin Open CNC:llä, ohjelmistopuolella käytössä on Tulus Laser 2D. Älykkäät prosessianturit optimoivat leikkuuprosessin ohjausta ja työalueeltaan 1500x3000 tai 2000x4000 mm:n kone voidaan varustaa tarvittaessa myös monipuolisesti automaattisen materiaalinkäsittelyn tarpeisiin. Stuttgartissa kone esittäytyi Combo Tower Laser-varastojärjestelmään yhdistettynä. Mahdollisuus on myös Prima Power Night Train FMS-liitäntään.

LPBB-linja on uudistunut.

Monipuolinen uutuustarjonta

Prima Powerin messutarjontaan Stuttgartissa kuului myös uudistunut LPBB-linja.

Laserleikkauksen, lävistyksen, puskuroinnin ja taivutuksen samaan kokonaisuuteen yhdistävään linjaan integroituna esiteltiin nyt ensi kertaa lasermerkkauksen toiminnot.

Prima Power eP-1030-särmäyspuristin.

Valmistusprosessi eteni linjalla ohutlevyvarastosta valmiiksi tuotteeksi kokoonpanopöydällä, tässä tapauksessa grilliksi.

Prima Powerin sähköservotoiminen särmäyspuristin eP-1030 esiteltiin messuilla uudella taivutuksen seurantaoptiolla, mikä mahdollistaa aiempaa helpomman ja nopeamman raskaiden kappaleiden paikoituksen. Myös useita uusia IoT -ohjelmistoratkaisuja esiteltiin, esimerkiksi reaaliaikaisen verkkopohjaisen toimintomonitoroinnin ja analysoinnin ohjelmisto Fleet Manager. Ohjelmisto on saatavilla 2D- ja 3D-lasereille.(KH) www.primapower.com