Kustannustehokasta teräksen porausta

Saksalainen lastuavien työkalujen valmistaja Mapal on tuonut markkinoille Tritan-Drill-Steel -poranterän. Uutuuden etuja teräksen työstössä ovat mm. suuret syöttönopeudet ja siten kustannustehokkuus.

Teräksen porauksessa on käytetty poria, joissa on kaksi leikkaavaa reunaa ja tasainen taltta. Reiän vaadittua pyöreyttä ja sylinterin muotoa ei voitu taata, sillä taltan reunaan kohdistui värähtelevä liike. Lisäksi leikkaaviin reunoihin ja ohjaaviin särmiin kohdistui suuri mekaaninen kuormitus.

Värähtelevät liikkeet estetään poralla, jossa käytetään kolmea yksittäistä talttareunasegmenttia, jotka keskittävät luotettavasti poranterän.

Tritan-Drill-Steel -poranterä on tukeva ja kestävä täysin uudenlaisen leikkausreunasuunnittelunsa ansioista. Tuloksen on erittäin vakaat leikkausreunat. Pinnoite on myös suunniteltu erityisesti teräksen työstämiseen.

Tritanin suunnittelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti kulutuskestävyyteen. Lastujen poisto on myös  nopeaa ja luotettavaa tärkeimmän leikkaavan reuna muodon ansioista, mikä varmistaa lyhyet, tiukasti rullautuneet lastut ja maakierteet. www.maantera.fi