Uusi kromipinnoituksen teknologiakeskus Kuopioon

Uudenlaista kromipinnoitusteknologiaa Suomessa kehittävä teknologiakeskus on avattu Kuopioon. Sen perustamista edelsi miljoonan euron rahoituskierros, jonka kuopiolainen kasvuyritys Savroc Oy keräsi rakentaakseen keskuksen ja kiihdyttääkseen teknologian kansainvälistymistä.

Kyseessä oleva uusi innovaatio on nimeltään TripleHard, joka on jo patentoitu kansainvälisillä markkinoilla. Vastaavaa menetelmää ei ole maailmanmarkkinoilla. Savroc on keksinnön myötä valittu Pohjoismaiden lupaavimpien cleantech-alan yritysten joukkoon.

TripleHard-kromipinnoite on vaihtoehto perinteiselle myrkylliselle kovakromipinnoitukselle. Koska TripleHard-prosessissa ei käytetä myrkyllistä kromihappoa, se on työturvallinen ja ympäristöystävällinen pinnoitusmenetelmä.

Etuna TripleHardilla on yrityksen mukaan myös kovakromia parempi tekninen suorituskyky, se kestää hyvin abrasiivista kulutusta ja korroosiota.

Uudessa teknologiakeskuksessa on kaksi TripleHard-linjastoa, jotka mahdollistavat menetelmän testaukset eri tuotteille ennen sarjatuotantoon siirtymistä. Savroc tekee tutkimusyhteistyötä paikallisten yritysten lisäksi Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa. Uuden teknologian asiakkaina ovat jo muun muassa Hydroline, Bosch, Tecnocrom Industrial, Beretta ja Sako.

”Uusien tilojen myötä meillä on entistä paremmat mahdollisuudet tuotekehitykseen yhteistyökumppanien kanssa. Yhtenä läheisenä yhteistyökumppanina on ollut Suomen johtava hydraulisylintereiden valmistaja Hydroline Oy. Olemme tarjonneet Hydrolinelle uutta innovaatiovoimaa ja täydentävää osaamista sylinterien pinnoitusteknologiassa. Yhteistyön myötä olemme päässeet harppaamaan nopeasti aitoihin asiakkuuksiin ja saaneet toimiala- ja prosessiosaamista”, sanoo Savroc Oy:n toimitusjohtaja Osmo Jahkola.

”Hydroline kiinnostui heti TripleHard-kromausmenetelmästä. Olemme olleet alusta lähtien mukana kehittämässä ja testaamassa uutta entistä kulutus- ja korroosiokestävämpää menetelmää sylintereiden varren pinnoitukseen. Onnistuneiden testien jälkeen Hydroline tuli myös Savrocin osakkaaksi. Uusi varrenpinnoitusmenetelmä tuo kilpailuetua, tukee kestävän kehityksen arvoja ja tarjoaa asiakkaillemme kolminkertaisen kulutuskestävyyden vaativissa olosuhteissa”, kertoo Hydroline Oy:n toimitusjohtaja Mikko Laakkonen.