Konepaja/NWE 2018 - kuvia ja tunnelmia 5

Kari Harju

Konepaja/NWE 2018 pidettiin Tampereella 20.-22.3. Seuraavassa vielä yksi kuvasatsi messuilta, osa 5. Muut webjulkaisut: Pääjuttu ja kuvakatsauksen osa 1: 23.3., osa 2: 28.3., osa 3: 4.4., osa 4: 11.4. Konepaja/NWE on Tampereella taas kahden vuoden päästä, 17.-19.3.2020.

Fredexin messustandilla oli mukana tekniikkaa monenlaiseen levynkäsittelyyn. Kuvassa lähinnä SwiftCutin plasmapöytä, englantilainen SwiftCut kuuluu Fredexin uuteen tarjontaan. Kuvassa taaempana Safan-Darleyn särmäyspuristin.

Isojoen Laitevalmisteen standilla oli mukana esimerkiksi omaa kehitystyötä edustava kompakti Fincut SD -plasma 1500x3000mm levyjen käsittelyyn max. 30 mm:n levyvahvuuksille. Isojoen Laitevalmisteen yhteistyökumppani on Cebotec, minkä standi oli heti vieressä A-hallissa.

K-D Groupin Teräskonttorin ja IP Produkterin osastot olivat E-hallissa vierekkäin. IPProdukter esitteli kolme uutta konemallia Suomen markkinoille. Kuvassa Citizen BNA42-tankosorvi. Kone on varustettu vaikeiden materiaalien automaattisorvauksen mahdollistavalla LFV-teknologialla.

Lähikuva mittapöydältä. Renishawn tarjontaa ovat ratkaisut työkalujen asetukseen, rikkotunnistukseen, kappaleiden asetukseen ja prosessin aikaisen mittaukseen. Konepajassa oli mukana mm. vertailumittakonemalli Equator. Tässä pöytämallina, kone soveltuu myös automaattijärjestelmiin.

Mittakonetarjontaa Zeissin osastolta. Zeissin Olavi Huttunen esitteli messuvieraille kuvan uutta Contura-perheen koordinaattimittakonemallia. Demomittauksessa ollut kappale laittoi monet osastolla vierailleet miettimään. Moottorisahan kopan kansihan se.

Työkalutalo Iscar Finlandin osastoa A-hallissa. Iscar Ltd. on maailman toiseksi suurin lastuavien työkalujen valmistaja. Valikoima kattaa kaiken vaihtopalalla tapahtuvan lastuavan työstön, ja lisäksi tehdään jyrsintappeja ja työkaluja suurnopeustyöstöön.

FMS Service tarjoaa asiakkailleen niin uusia kuin käytettyjäkin levytyökoneita, varaosia ja huoltopalveluja. Boschert ja Gizelis kuluvat edustuspalettiin, uusi edustus on kuitulaservalmistaja Bodor. Kuva standilta, Bodorin Selina Yang sekä FMS Servicen Kari Riihimäki.

Tampereen tapahtuma sijoittui kahteen halliin, ja tarjontaa oli myös näiden hallien välisellä käytäväosuudella. Pathtracen Kari Kuutela välitti osastolla tietoa mm. CAD/CAM-ohjelmisto Edgecamin tuoreista piirteistä.

Metallinsahauksen asiantuntemusta jo yli 30 vuoden alalta omaava Fenno merec Industrial Oy oli osastoineen mukana E-hallissa. Kuvassa italialaisen Mepin CNC-vannesaha-automaatti Shark 230 NC HS 5.0. Dimensiot max. 230x230, myös puoliautomaattikäyttö.

Fastemsin miehiä messuilla. Talon palvelukseen hiljattain siirtynyt Rami Vina (oikealla) käynnistelee talossa uudenlaista asiakkaiden tuottavuutta lisäävää palveluliiketoimintaa, Topi Juden toimii puolestaan Fastemsilla digitaalisen palveluliiketoiminnan kehityksessä.  

Adver on vuonna 2009 aloittanut Pirkkalassa toimiva konetalo. Yrityksen perusti Juha Vartiainen, kuvassa Koepaja-osastolla esittelytöissä oleva Kalle Louhimo tuli mukaan yrityksen osakkaaksi viime vuonna. Messuosastolla oli mukana mm. Pegas-sahatarjontaa sekä ratkaisuja putkentaivutukseen.

Seinäjoella toimiva Rodstein on kotimaan lisäksi viennissä aktiivinen virtakiskotuotannon lävistys-ja taivutuskonevalmistaja. Rodstein oli mukana pari vuotta sitten esimerkiksi Hannoverin EuroBLECHissä. Ja sinne syksyllä taas, totesivat Veikko Moilanen ja Marko Tuominiemi.