Konepaja/NWE 2018 - kuvia ja tunnelmia 4

Kari Harju

Konepaja/NWE 2018-messut pidettiin Tampereella 20.-22.3. Kuvakatsaus tapahtumasta, osa 4. Aiemmat webjulkaisut: Pääjuttu ja kuvakatsaus osa 1: 23.3., kuvakatsaus 2: 28.3., kuvakatsaus 3: 4.4.

Apriconin ja Trutekniikan yhteisosastolla oli tarjolla tietoa mm. laserhitsauksen alueen uusista trendeistä ja ratkaisuista. Osastolla olivat mukana mm. Precitekin laserhitsaus- ja leikkauspäät sekä Milja Merta ja Henriikka Mäki.

Edufix Oy tekee työstökonehuoltoja ja modernisointeja, tuotteita ovat mm. lastuamisnesteet ja mittalaitteet. Hiljattain yritys laajensi työstökoneiden myyntiin Contos Oy:n oston myötä. Talon tarjonta oli Konepajassa esittelyssä kokonaisvaltaisesti.

Suomen ensiesittely: Prima Powerin uutta tuotetarjontaa edustava BCe Smart -taivutussolu esiteltiin Konepaja-messuilla Suomessa ensimmäisen kerran.  Kyseessä on taivutuksen täysautomaattiratkaisu, vain kappaleenvaihto tehdään käsin.
Kestools Oy tuo maahan lastuavia työkaluja mm. Saksasta, Itävallasta ja Japanista ja on samalla yksi keskeisistä jyrsin ja sorvityökalun toimittajista Suomessa. Kestoolin messuosastolla oli esittelytöissä Jari Kukkonen, juttukumppanina oli Carelian Nirkon Iiro Kärkkäinen. 

Kelamateriaalien käsittelyyn tarkoitetuista leikkaus- ja lävistysratkaisuistaan tunnettu Pivatic oli mukana messuilla tuoteinfon, esimerkkikappaleiden ja lopputuotteiden kautta. Jukka Heimonen (oikealla) esittelee työn jälkeä Outotecin Petri Peinolalle.

Coastone on tuttu näky niin kotimaisilla kuin ulkomaidenkin alan messuilla. Yhdellä kuularuuvilla ja sähköservomoottorilla toimiva kompakti C9-särmäyspuristin edustaa uutta tuotetarjontaa ja on samalla Cone900-mallin seuraaja. Konetta esittelee Juha Vuorela.

Insinööritoimisto Ismo Lindberg oli tuonut Tampereelle esittelyyn uusimpia Nakamura-Tomen malleja. Kuvassa NTY3-100, jonka kaikilla kolmella revolveria on varustettu pyörivin työkaluin ja Y-akselilla. Kone oli esillä uuden omistajansa Kytölä Instrumentsin kyltillä varustettuna.

M Koskelan alaa ovat työstökoneiden huoltopalvelut, koneiden vuosihuollot ja modernisoinnit. Sen lisäksi kokkolalaisyritys myy uusia metallintyöstökoneet sekä myös käytettyjä metallintyöstökoneita. ZMM:n sorveja, messukone taustalla, talo on toimittanut Suomeen vuodesta 1998.

Putkityökalu Oy Hepac Tools Finland on LVIS-alan ja teollisuusputkiasennustyökalujen maahantuontiliike, jonka tarjontaan kuuluvat mm. Ercolinan ja Amobin putkentaivutuskoneet. Uusi tuoteryhmä ovat Pace1tools-tuotteet. Osastolla vasemmalla Jukka Jokinen.

Levytyökoneita maahantuovan Tarivo Finlandin osastolla A-hallissa oli mukana runsaasti alan koneita ja tarvikkeita. Edustuksiin kuuluvat mm. saksalaisen Schröderin tuotteet. Kuvassa yksi niistä, moottoroitu kanttikone Power Bend Universal max. 4 mm:n levyvahvuuksille.