Koneistajan pitävä kiintopiste

Sandvik Coromantin uusi, sorvaukseen tarkoitettu hydraulinen tarkkuusistukka tarjoaa vahvan ulosvetävien voimien kestokyvyn. CoroChuck 935 on suunniteltu nopeaan, tukevaan ja varmaan työkalun kiinnitykseen – kerrasta kertaan.

Kun työkalun kiinnitykseen voi luottaa takuuvarmasti, saadaan hyvät edellytykset vaativimpiinkin sorvaustöihin, myös pitkillä vapaapituuksilla. CoroChuck 935 -istukalla kiinnityspituus voi olla jopa neljä kertaa puomin halkaisija. Sorveihin, sorvauskeskuksiin ja sorvausjyrsintään tarkoitettuihin monitoimikoneisiin suunniteltu uusi hydrauli-istukka on saatavissa kaikilla tavallisimmilla kiinnityksillä.

”CoroChuck 935:n erittäin hyvä kiinnitysvarmuus perustuu ns. fulcrum-teknologiaan”, sanoo koneintegroinneista vastaava tuotepäällikkö Åke Axner. ”Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kummassakin päässä istukan pesää on ohut juotettu kalvo, joka puristuu työkalun varren ympärille ja muodostaa vankan kiinnityspisteen. Tällä konseptilla kiinnitysvoima pysyy aina samana, jolloin etuna on maksimaalinen ulosvetävien voimien kestokyky ja värinävaimennus.”

Muita uuden istukan etuja on mahdollisuus käyttää helppokäyttöisiä EasyFix-holkkeja, joilla saadaan joka kerta oikea keskiönkorkeus ja lyhyempi asetusaika. EasyFix-holkki on lieriövartisille sorvauspuomeille suunniteltu ratkaisu, jonka jousitettu paikoituskuula asettuu napsahtaen puomissa olevaan uraan ja takaa siten varmasti oikean keskiönkorkeuden. Holkissa on metallitiivisteet, joilla saadaan hyvä toimivuus myös korkeilla nestepaineilla. Lisäksi EasyFix tehostaa lastuamista ja pidentää terän kestoikää.

CoroChuck 935 -istukoita on saatavissa 20 ja 25 mm:n pesällä (¾ ja 1 tuuma) sekä Coromant Capto, HSK-A/C/T-, lieriövarsi- ja VDI-kiinnityksellä. Coromant Capto- ja lieriövarsimallia saa myös tuumakokoina. www.sandvik.coromant.com/fi