Kompakti 5-akselinen Okuma

Okuma on esitellyt uutuutena GENOS M460V-5AX-koneistustuskeskusmallin. 5-akselinen uutuuskeskus tarjoaa moninaisia mahdollisuuksia tuotantoon. Yksi etu on suhteellisen pieni ulkoinen koko.

GENOS M460V-5AX on Okuma-uutuus 5-akseliseen koneistukseen.

Japanilaisvalmisteinen, markkinoilla hyvin menestyneeseen MU-400VI -malliin pohjaava uutuuskone on Okuman mukaan suunniteltu tarkkaan ja nopeaan 5-akseliseen simultaaniseen komponenttituotantoon. Jos viidellä akselilla työskentelyä ei tarvita, konetta voidaan käyttää myös tavallisen kolmiakselisen koneen tapaan.

Myös pienempiinkin tiloihin

Maksimikierrosnopeus koneen karassa on 15 000 1/min ja työalue 762 460 460 mm.

Pikaliikkeet ovat X- ja Y-akseleilla max. 40 m/min, ja Z 32 m/min (A 40 1/min, C 50 1/min).

Rakenteeltaan kone on kaksoispylvästyyppinen, joten se sopii ulkoisilta mitoiltaan hyvin pieniinkin tiloihin. Lattiatilaa kone vaatii 2160 x 2810 mm.

Koneen kolmessa akselissa ovat kuularuuvit ja ne toimivat suoraan servomoottoreihin yhdistettyinä. Karan hypoidinen hammaspyöräkäyttö mahdollistaa osaltaan tarkat, jämerät ja nopeat koneistustyöt. Samaan suuntaan vaikuttaa myös lämpövakaa rakenne, minkä avulla koneen tarkkuus säilyy myös ympäristön lämpötilan vaihteluissa. Rakenne stabiloi lämpömuutoksia ja lyhentää myös koneen alkulämmitysaikoja. Sen myötä tarve mittakorjauksiin on saatu uusintastarttien yhteydessä merkittävästi lyhenemään.

Monenlaiset kappaleet, laaja materiaalikirjo

Okuman mukaan GENOS M460V-5AX:a voidaan tuotannossa soveltaa tapauskohtaisesti hyvin erilaiseen tuotantoon, ja käsiteltävien materiaalien kirjo on laaja, sellaisia ovat teräksien ohella esimerkiksi titaani, alumiini ja eri seosmateriaalit.

Kappaleiden osalta kirjo vaihtelee muoteista ja malleista pieniin tarkkuusosiin. Karamoottorin rakenne eliminoi värinää ja voimanhävikkiä, mikä lisää suorituskykyä niin lastunpoistossa kuin viimeistelyssäkin.

OSP-paketti mahdollistaa helpon ohjelmoinnin viideltä sivulta tapahtuville koneistusoperaatioille. Optiona on saatavilla useita suorituskykyä edelleen optimoivia sovellutuksia, kuten chatter-värinää vähentävä Machining Navi sekä järjestelmä geometriavirheiden kompensointiin. (KH) www.mtcflextek.fi