Kimet Oy osti Villareksen Suomen toiminnot

Stén & Co Oy Ab konserniin kuuluva Kimet Oy on ostanut 31.10.2017 tehdyllä kaupalla koko Villares Metals International B.V.:n Suomen sivuliikkeen liiketoiminnot ja vahvistaa asemaansa monipuolisena ruostumattomien terästen jakelijana.

Konsernin pääkonttori ja teräspalvelukeskus sijaitsevat Nurmijärvellä Ilvesvuoren teollisuusalueella, lämpökäsittelypalvelut Muuramessa. Myyyntikonttorit ovat lisäksi Tampereella ja Joensuussa.

Suomen sivuliikkeen kaikki työntekijät siirtyvät Kimet Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Villareksen Espoon Juvanmalmilla sijaitseva varasto sekä toimisto on siirtynyt marraskuun aikana Stén & Co Oy Ab:n ja Kimet Oy:n Nurmijärven teräspalvelukeskukseen.

Liiketoimintakaupalla Kimet Oy vahvistaa erityisesti valikoimaansa ruostumattomissa valssatuissa lattateräksissä, joissa Villareksella on ollut Suomen laajin valikoima. Kauppa vahvistaa Kimet Oy:n myyntiryhmän asiantuntemusta entisestään ja lisää merkittävästi Kimet Oy:n sahaus- ja logistiikkakapasiteettia.

”Olemme innoissamme, kun jatkossa voimme palvella sekä Kimet Oy:n ja Villareksen asiakkaita uudella laajemmalla tuotevalikoimalla sekä suuremmalla sahauskapasiteetilla. Uskomme molempien yhtiöiden asiakkaiden hyötyvän laajenevasta tuotevalikoimasta sekä yhdistymisen tuomasta synergiasta, kun yhtiöt yhdistävät voimansa asiakkaiden parhaaksi”, toteaa Kimet Oy:n toimitusjohtaja Mikko Sten.

Ruostumattomia ja haponkestäviä

Kimet Oy on vuonna 1994 perustettu ruostumattomien ja haponkestävien terästen maahantuontiin ja varastointiin erikoistunut yhtiö. Kimet Oy on osa Stén-Kimet-konsernia, jonka emoyhtiö on vuonna 1932 perustettu suomalainen perheyhtiö, Stén & Co Oy Ab.  

Konsernin pääkonttori ja teräspalvelukeskus sijaitsevat Nurmijärvellä Ilvesvuoren teollisuusalueella ja lämpökäsittelypalvelut Muuramessa, minkä lisäksi konsernilla on myyntikonttorit Tampereella ja Joensuussa.

Kaksi tytäryhtiötä on myös Virossa. Kokonaismyynti on noin 53 milj. euroa.