Kemppi osti Trafimet Groupin

Kemppi Oy on ostanut italialaisen poltinvalmistaja Trafimet Group S.P.A.:n koko osakekannan. Kauppasopimus allekirjoitettiin Milanossa maaliskuun alussa. Yritykset jatkavat toimintaansa erillisinä yrityksinä.

Your caption text here

”Yrityskauppa on luonteva osa Kempin vahvaa kasvustrategiaa. Yritysten liiketoiminnat ja osaamisalueet täydentävät erinomaisesti toisiaan ja Trafimetin tuotevalikoima vahvistaa Kemppi-yhtiöiden asemaa erityisesti hitsausliiketoiminnan jälkimarkkinoilla”, kertoo Kemppi Oy:n toimitusjohtaja Ville Vuori.

Yritysosto tuo mukaan yhtiön, jolla on vahva asema erityisesti hitsauspolttimien ja niihin liittyvien kulutusosien markkinoilla. Poltinten lisäksi Trafimetin valikoimiin kuuluvat hitsaustarvikkeet, kuten hitsauksen suojavarusteet. Trafimet Groupilla on pitkä historia ja sen tunnetuimmilla liikemerkeillä Trafimet, Sacit ja Ferro on vakaa asema markkinoilla. Molemmat yritykset jatkavat erillisinä toimijoina myös yrityskaupan jälkeen.

”Se, että olemme yhdessä vahvan eurooppalaisen hitsausalan toimijan kanssa, tuo jatkossa etuja molemmille yrityksille”, sanoo Trafimet Groupin toimitusjohtaja Attilio Imi. ”Yritykset palvelevat jatkossakin omia asiakkaitaan, mutta uskon yhteisen omistajan tuovan hankinta- ja logistiikkasynergioita. Lisäksi omistaja, jolla on pitkä historia alalla pystyy tarjoamaan yhtiölle kehitysmahdollisuuksia myös pitkällä aikavälillä ja tukemaan kasvustrategiaamme”, hän jatkaa.

Yrityskaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia eikä se tuo välittömiä muutoksia kummankaan yrityksen organisaatioon eikä toimintoihin. Trafimet on ollut Kemppi Oy:n toimittaja usean vuoden ajan ja yrityskaupan myötä hankintayhteistyötä tiivistetään.