Kaarinan Trimet tehostaa viimeistelyn toimintojaan

Kari Harju

Viimeistelyn toiminnot ovat keskeinen osa tehokasta tuotantoketjua. Laserleikkauksen alihankintayritys Kaarinan Trimet hankki hiljattain käyttöönsä uutta teknologiaa leikattujen kappaleiden purseenpoiston ja kiillotuksen tehtäviin. Uusi kone hyödyntää työmenetelmänään märkähiomaprosessia.

Hiontatyö käynnissä. Työmenetelmä valitaan koneen etuosan näytöltä.

Kaarinan Trimet on pitkän linjan alihankintayritys, joka kuuluu laserleikkauksen alueen suomalaispioneereihin. Vaativia ohutlevyosia, kuten lääketeollisuuden instrumenttituotantoa ja sähkö- ja elektroniikkateollisuuden osia tekevä yritys on tehnyt laserilla kauan ja kuitulaserillakin leikkaaminen on yrityksessä tuttua pitkältä ajalta. 

Yrityksessä on käytössä useita kuitutasolasereita ja muitakin alueen sovelluksia, yhtenä esimerkkinä yritystä palvelee mm. Suomessa ainutlaatuinen kuitulaser-hitsausrobottijärjestelmä.

”Asiallisen ja suorituskykyisen konekannan myötä pystymme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin mahdollisimman hyvin. Kilpailukyvyn kannalta suorituskykyinen kalusto on tärkeä asia”, kiteyttää Kaarinan Trimetin tehtaanjohtaja Jani Tamminen.

Kaarina Trimetin SMW 123:ssa työn tekevät kaksi keraamista laikkaa ja hiomanauha. Myös hiomarullavarustus harjojen sijaan on mahdollinen kokoonpanoon.

Suunnittelusta viimeistelyyn

Juurensa 1980-luvulle ulottava, nyt 36 henkilöä tuotannossa työllistävä perheyritys Kaarinan Trimet tekee tuotantoaan pieninä ja keskisuurina sarjoina, palveluun kuuluvat tarvittaessa kappalevalmistuksen vaiheet suunnittelusta tuotantoon, kokoonpanoon ja viimeistelyyn saakka.

Tuore investointi yrityksessä liittyy juuri viimeistelyn alueen toimintojen tehostamiseen.

Yritys hankki alkusyksystä käyttöönsä konevalmistaja Lissmacin teknologiaa laserleikattujen kappaleiden purseenpoiston, reunanpyöristyksen ja kiillotuksen tehtäviin.

”Olemme tehneet näitä toimintoja aiemminkin koneellisesti, mutta käytössämme oleva vanha kone alkoi ikääntyä ja kaipasimme muutenkin tehostusta viimeistelytöihin. Uutta teknologiaa edustava kone tuo nopeutta toimintoihin ja samaan aikaan pääsemme viimeistelytyön laadussa aiempaa parempaan työjälkeen”, Jani Tamminen kiteyttää

Vaihtelevaan tuotantoon

Saksalainen Lissmac valmistaa koneita niin kuiva-, kuin märkähiontaankin. Molemmilla teknologioilla on omat vahvuutensa.

Kuivaprosessin perinteinen etu on se, että kappale voidaan sen avulla käsitellä prosessissa kahdelta puolelta. Hiomisessa yksi huomioitava asia on materiaalien hionnan jälkeinen puhtaus. Ruostumattomaan teräkseen ja alumiiniin ei saa jäädä mustan raudan hiukkasia hionnan jäljiltä.

Märkäkoneessa koneen suuri nestemäärä huuhtelee hiomatyökaluja ja konetta voimakkaasti koko prosessin ajan. Näin eri materiaalien ajo onnistuu mainiosti. Myös vaihto materiaalista toiseen käy nopeammin kuin kuivakoneella. Teknologiastaan johtuen kone ei tarvitse erillistä pölynpoistolaitetta.

Kappaleiden hiontaa varten yrityksen käytössä ovat kappaleille erityissuunnitellut jigit.

Koska puhdistustoimia ei välillä tarvita, kone soveltuu materiaaliltaan usein vaihtelevaan kappaletuotantoon.

Kaarinan Trimetin kone edustaa viimeksi mainittua teknologiaa, mikä meillä Suomessa on kuivahiomakoneita harvinaisempaa.

”Kuivakoneet sopivat hyvin vahvempaa materiaa käsitteleville, mutta ne käsittelemme hyvin ohuits materiaaleilla, jolloin yksi huomioita asia on kappaleen lämpeneminen hiontatyön aikana.  Märkämenetelmällä kappaleen toisen puolen lämpenemiseltä ja sen myötä kappaleen mahdolliselta kaareutumiselta vältytään. Lisäksi etuna on juuri materiaalikirjo”, sanoo Tamminen.

”Lisäksi juuri tämä kyseinen konetyyppi on myös kokoluokaltaan meille hyvin sopiva. Monet muut ratkaisut olisivat olleet melkoisesti isompia”, Jani Tamminen sanoo.

Valmiita kappaleita työn jälkeen. Hiottavat kappaleet voivat olla muodoiltaan moninaisia, maksimileveys koneelle on 950 mm ja vahvuus enintään 120 mm.

Sujuvaan viimeistelyyn

Liismac valmistaa koneita asiakaslähtöisesti varustettavina kokonaisuuksina.

Kaarinan Trimetin SMW-sarjan kone oli alunperin varustettu lamellilaikoin, mutta hiljattain lamellilaikat korvattiin niitä kiiltävämpää pintaa tekevin keraamisin laikoin.

Työstä riippuen laikat voivat säätää työskentelemään erillisesti tai yhteisenä toimintona. Lisäksi koneessa on hiomanauha.

Muodoiltaan kappaleet käsittelyyn voivat olla moninaisia, maksimileveys koneelle on 950 mm ja vahvuus enintään 120 mm. Hiomakorkeudensäätö tapahtuu 0,1 mm:n tarkkuudella. Työnopeus on työkohteesta riippuen 1,2-10 m/min. Lattialla kone mahtuu 2390 x 2205 x 2130 mm:n tilaan.

Tehostunutta viimeistelyä. Koneen edessä Kaarinan Trimetin tehtaanjohtaja Jani Tamminen ja koneen käyttäjä Tokalic Muriz.

Hiontaa varten Kaarinan Trimetin käytössä ovat erityissuunnitellut jigit, joihin asetettuna hiottava kappale kulkee koneen läpi.

Kaarinan Trimetin uusi kone on ollut aiemmin esittelykäytössä, ja se toimitettiin Saksasta keväällä. Lissmacin edustaja Suomessa on Coastone.

”Uuden koneen myötä olemme saaneet viimeistelytoimintoja tehostumaan. Lisäksi muutama asiakkaamme on aiemmin tilannut tuotteita valmistettaviksi hiotusta materiaalista, joka on vaatinut erityisen varovaista käsittelyä leikkauksessa. Nyt voimme leikata tuotteet tavallisesta materiaaleista ja hioa kappaleet ne tällä uudella koneella vasta leikkauksen jälkeen. Se helpottaa toimintojamme osaltaan”, sanoo Jani Tamminen.