Indexin AMB-pääteemana digitalisaatio

AMB –messuilta alkaa syksyn messukausi. Kyseessä on vuoden suurin eurooppalainen työstökone- ja työkalunäyttely, ja messut järjestetään tänä vuonna Stuttgartissa Saksassa 18.-22.9.2018. Indexin pääteemana messuilla on digitalisaatio.

Index esittäytyy kotimaisemissaan Stuttgartissa perinteisesti kookkaalla osastolla. Kuva AMB 2016-tapahtumasta.

AMB-messut ovat olleet jo vuosia yhdet alan johtavista messuista. Messualue on laajentunut entisestään uusien hallien myötä. Joka toinen vuosi järjestettäville messuille odotetaan yli 90 000 kävijää, noin 1350 näytteilleasettajaa yli 30 eri maasta ovat esittelemässä omaa tuotetarjontaansa yhdessä Euroopan huipputeknologian keskuksessa.

Avaimia digitalisaatioon

Digitalisaatio on tulossa vahvasti konepajoihin. Index esittelee uuden ”iXworld”   pilvipalveluun perustuvan alustansa AMBssä. Tämä palvelu auttaa käyttäjiä monissa eri työstökoneen elinkaaren vaiheissa, kuten varaosien hankinnassa, työkalupitimien valinnassa sekä huollossa.

Indexin tavoitteena on joustava tuotanto ja lyhyet asetus- ja kappaleajat myös monimutkaisilla kappaleilla. Asiakaskohtainen räätälöitävyys on tärkeää, jolloin kone voidaan modulaarisen rakenteensa avulla joustavasti tehdä asiakkaan tarpeita vastaavaksi.

Index MS22-L –monikarakone on ensiesittelyssä AMB 2018:ssa.

Uutta konetarjontaa

Viiden päivän aikana Index esittelee omalla osastollaan uuden Index G420:n, joka on suunniteltu isojen kappaleiden nopeaan ja joustavaan valmistukseen. Nähtävillä on myös pienempi sorvaus- ja jyrsinkeskus Index G200 sekä uudelleen muotoiltu Index C200 – monitoimisorvi.

Ensiesittelyssä on Index MS22-L –monikarakone, joka on varustettu pitkäsorvausominaisuuksilla ja iXpanelilla. Tämä tarkoittaa sitä, että on monikarakone, jossa on kuusi pitkäsorvia yhdistettynä yhteen koneeseen. Maksimi työkappaleen pituus on 200 mm ja tankohalkaisija-alue 5 – 20 mm.

Traub TNL20-pitkäsorvaus/-CNC -sorvi esitellään messujen aikana. Se voidaan varustaa yhdeksällä tai yhdellätoista akselilla. Mekaanisesti suurin muutos on koneen hydrauliikan korvaaminen pneumatiikalla, jolloin päästään muun muassa erittäin nopeaan työkappaleen kiinnitykseen. Kiinnitys tapahtuu jopa 0,2 sekunnissa. Samalla on päästy eroon hydrauliikan aiheuttamista lämpöongelmista.

Mahdollisuus tehdasvierailuun

Messujen aikana on tilaisuus vierailla sovittaessa Index-Traub:n tehtailla, jotka ovat messualueen läheisyydessä. Tehdaskäynnin aikana voi tutustua Indexin ja Traubin työstökoneisiin pintaa syvemmältä. Suomalainen tehtaan edustus on paikalla auttamassa työstökoneasioissa myös messuilla. (Halli 4, B31)