Index-uutuuksia AMB:ssa

Index-Traub esittäytyi vahvasti AMB-messuilla Stuttgartissa. Eteläsaksalaisessa kasvavassa konetapahtumassa Index esitteli markkinoille kaksi uutuutta: G420-sorvauskeskuksen ja MS22-L-monikarasorvin.

G420 lepää tukevasti termostabiilin polymeeribetonirungon päällä. Kone on suunniteltu isojen kappaleiden nopeaan ja joustavaan valmistukseen.

AMB on vuoden suurin eurooppalainen työstökone- ja työkalunäyttely, ja messut järjestettiin tänä vuonna Stuttgartissa Saksassa 18.-22.9.2018. Index-Traubille messut ovat kerta kerralta tärkeä tapahtuma, jossa se esittäytyy perinteisen näyttävästi. Tehtaat ovat lähellä, Stuttgartin vieressä Esslingenissä.

Sorvauskeskus G420

Messuilla valmistaja esitteli useita koneita, niistä kaksi oli esittelyssä ensi kerran. Index esitteli uuden Index G420:n, joka on suunniteltu isojen kappaleiden nopeaan ja joustavaan valmistukseen. Kone on kokoluokaltaan ja ominaisuuksiltaan kiinnostava uutuus myös Suomen markkinoita ajatellen.

G420:n tukevuutta kuvaa hyvin sen 23 000 kg paino. Massaa kantaa polymeeribetonista valmistettu runko, joka on lämpölaajenemiseen reagoimaton materiaali. Kyseistä runkorakennetta käytetään myös yleisesti hiomakoneissa.

G420 - monitoimisorvissa on kaksi 12-paikkaista alarevolveria, joissa on Y-akselit ja pyörivät työkalut, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että molemmilla karoilla voidaan koneistaan samanaikaisesti käyttäen alarevolverien ominaisuuksia monipuolisesti. Tämä näkyy suoraan kappaleaikojen lyhenemisenä, kun työstö voidaan jakaa tasapuolisesti molemmille karoille. Tehokkaan työstön mahdollistaa 40 kW teho, joka saadaan molemmilta karoilta. Jyrsinpään jykevyyttä kuvaa parhaiten 26 kW työstöteho ja maksimi pyörimisnopeus on 12 000 rpm.

MS22-L on työstökone, joka yhdistää 6 pitkäsorvia yhteen monikarakoneeseen.

Koneen sorvauspituus on 1600 mm ja maksimi istukanhalkaisija on 400 mm. Työstöpään B-akseli kääntyy 230 astetta. Työkalupaikkoja G420:ssa on 115 kpl, pidinjärjestelmä on HSK-T63 tai vaihtoehtoisesti Capto C6. Tämä tarkoittaa käytännössä joustavaa tuotantoa sekä lyhyitä asetusaikoja kooltaan isoille kappaleille.

Monikarasorvi MS22-L

Index MS22-L -monikarasorvi oli messuilla toinen Indexin esittelemä uutuus. Se on varustettu pitkäsorvausominaisuuksilla ja iXpanelilla. Tämä tarkoittaa työstökonetta, jossa on 6 pitkäsorvia yhdistettynä yhteen monikarasorviin. Tankohalkaisija-alue on 5 – 22 mm ja maksimi työkappaleen pituus 200 mm. Yksittäisen karan teho on 8,7 kW. Katkaisupuolen työstön mahdollistaa optiona saatavat synkronikarat, kaksi kappaletta.  ”Monikarasorveista Indexillä on pitkä kokemus, samoin kuin pitkäsorvauksesta. MS22-L:ssä ovat tavallaan nämä kaksi innovaatiota yhdistetty toisiinsa”, kertoo Index-Traub Finland Oy, myyntijohtaja Sakari Palho.

Index C200 esittäytyi automaattisena tuotantoratkaisuna iXCenter-robottisolulla varustettuna.

”Index on monikarasorvivalmistajana markkinajohtaja maailmassa. Vaikka Indexin valmistamista monikarasorveista iso osa menee autoteollisuuden tarpeisiin, niitä käytetään paljon myös muussa valmistavassa teollisuudessa. Esimerkiksi Ruotsiin on myyty 2009 jälkeen 16 Indexin monikarakonetta, Suomeen ei yhtään. Jostain syystä Suomen lastuavan teollisuuden toimijat eivät ole nähneet laajassa mittakaavassa monikarakoneiden avaamia lisähyötyjä ja mahdollisuuksia valmistuksellisesti tai uusien markkinoiden mahdollistajana. MS22-L edustaa jälleen täysin uutta Indexin teknologiaa, jota myös suomalaisen metalliteollisuuden kannattaisi ehdottomasti hyödyntää”, kannustaa Sakari Palho.

Index esitteli messuilla myös uuden ”iXworld” -pilvipalveluun perustuvan alustansa.

Ajankohtaisen konetarjonnan lisäksi Index-Traubin osastolla digitalisaatio esittäytyi vahvasti. Index esitteli AMB:ssä uuden ”iXworld”  -pilvipalveluun perustuvan alustansa. Tämä palvelu auttaa käyttäjiä monissa eri työstökoneen elinkaaren vaiheissa, kuten varaosien hankinnassa, työkalupitimien valinnassa sekä huollossa. www.index-traub.fi