Hyundai Wian KF-sarja

KF on yhteinen tunnus Hyundai Wian uuden sukupolven sarjalle pystykaraisia koneistuskeskuksia. Valmistajan F-sarjan koneista hiljattain uudistetun sarjan koneet soveltuvat laajasti konepajojen yleistöistä muotintekijöille saakka.

Hyundai Wian KF-sarja soveltuu laajasti konepajojen yleistöistä muotintekijöille saakka. Kuvassa KF5600.

KF on suunniteltu modulaariseksi moneen käyttöön soveltuvaksi konesarjaksi. Mm. karavaihtoehtoja on useita, ja myös monilta muilta ominaisuuksiltaan kone voidaan valita työtehtäviin optimoiden.

Karavaihtoehdot

KF-koneissa on vakiona suorakäyttökara, missä maksimikierrokset ovat 8000 1/min.

Tämän lisäksi optiona on saatavilla 10 000 ja 12 000 1/min kiertävät vaihtoehdot. Suorakäyttökaran etuja ovat välyksettömyys ja helppohoitoisuus, hydraulinen työkalukiinnitys lisää pääkaran vakautta sekä vähentää melua työkalunvaihdoissa.

Koneiden monikäyttöisyyttä lisää se, että ne voidaan varustaa myös 15 000 kierroksen suurnopeuskaralla tai muottitöihin hyvin soveltuvalla 20 000 kierroksen karalla. Näiden vaihtoehtojen etu on rakenteen värinättömyys ja sen myötä huipputarkkuus.

Jäähdytysyksikkö kuuluu vakiovarusteisiin, joten tarkkuus säilyy myös pitkissä työjaksoissa.

Koneen 20 000 1/min kiertävä karaversio kuuluu osana muotintekoon soveltuvaa varustuskokonaisuutta, toimintoja ovat mm. ohjelman ennakkotunnistus, koneen automaattinen virrankatkaisu, pääkaran lämpökompensaatio, työtilan ilmapuhallus sekä mm. automaattinen työkalunmittaus.

FEM-optimoitu rakenne

Rakenteeltaan KF-saran koneet ovat tukevia, rakenne on optimoitu FEM-analyysin avulla.

Akseleissa ovat suorakäyttökuularuuvit ja lineaarijohteet, lastunkäsittely tapahtuu koneen kummallekin puolelle sijoitettujen lastunkuljettimien avulla. Lastunkuljetin voidaan valita töiden ja lastujen tyypin mukaan. KF4600-mallissa lastunkuljetin on optio. Hyundai Wian koneiden edustaja Suomessa on Machinery.