Motion Meeting 2018 - huomisen hiontaympäristö on digitaalinen

Kari Harju

Hiontamaailman kuulumiset ja suuntimet olivat teemana Studerin, Schaudtin ja Mikrosan Motion Meeting-tapahtumassa Studerin tehtailla Sveitsin Thunissa helmikuun alussa. Muutoksen iso airut hiontaympäristössäkin on digitalisaatio, kuinkas muuten.

Motion Meeting järjestettiin Studerin tehtailla Sveitsin Thunissa.

Studer valmistaa pyöröhiomakoneita sisä- ja ulkopuoliseenkin hiontaan. Valikoimassa on koneita yksittäiskappaleille ja piensarjoille soveltuvista koneista suurien sarjojen CNC-pyöröhiomakoneisiin saakka. Schaudt-tuotemerkillä tehdään isompia pyörö- ja nokkahiomakoneita, Mikrosat ovat centerless-hiomakoneita.

Kuulumisistaan valmistajat tiedottavat vuosittain, usein Motion Meetingien yhteydessä. Motion Meetingit ovat jälleenmyyjille suunnattuja tehdastapahtumia. Lisäksi painopiste on globaalin myyntiverkoston koulutuksissa ja tapaamisissa.

Studerin, Schaudtin ja Mikrosan toimitusjohtaja Jens Bleher kertoi hyviä uutisia tilauskannan kehityksestä. 

Jälleen vahvasti kasvun uralla

Motion Meeting pidettiin Studerin tehtailla. Yrityksenä Studerilla riittää perinteitä. Muutama vuosi sitten vietettiin satavuotisjuhlia.

Nykyisin Studer kuuluu Schaudtin ja Mikrosan tavoin laajaan United Grinding Groupiin. Suomen edustaja on Cron-Tek.

Kun taival on pitkä, siihen mahtuu nousuja ja laskuja.

Tämän vuosikymmenen puoliväli oli Studerille haastava. Dieselautojen päästöskandaali ja valuuttapoliittiset muutokset saivat aikaan sen, että konemyynti putosi vuonna 2016 melkoisesti. Viime vuonna päästiin kuitenkin jälleen parempiin tunnelmiin.

”Vuosi 2017 oli meille hyvä. Vuosi alkoi vauhdikkaasti ja vire jatkui vuoden loppuun saakka”, toteaa Studerin, Schaudtin ja Mikrosan toimitusjohtaja Jens Bleher.

”Autoteollisuuden tilauskanta normalisoitui viime vuoden mittaan. Saksan markkinat vahvistuivat, myös Pohjois-Amerikan ja Kiinan suunnalta saatiin hyviä tuloksia”, sanoo Bleher.

Kasvu koski myös Schaudtin ja Mikrosan toimintaa. Keväästä lähtien kysyntä kasvoi Bleherin mukaan merkittävästi.

 

Kehitystä monella rintamalla

Koska hyvä kehitys on tavoitteena jatkossakin, yritykset muokkaavat tulevaisuuttaan useilla rintamilla. Se tarkoittaa panostuksia niin tuotantotekniikkaan, henkilöstöön, huollon toimintoihin kuin uusiin tuotteisiinkin.

”Studerin tuoreen tuotekehityksen tuloksiin kuuluu uusi kompakti pyöröhiomakonemalli S11, mikä esiteltiin EMO:ssa”, toteaa operatiivinen johtaja Stephan Stoll. Hionta-alan keskeisessä Grind-Techissä Augsburgissa tämän vuoden maaliskuussa Studer esittelee useampiakin uutuuksia.

Teknologiakehityksessään panostetaan parhaillaan mm. ohjelmistopuolelle.

Tuloksekkaaksi osoittautuneen uuden oman ohjelmistokehitysmetodin käyttöä laajennetaan ohjelmistopuolelta myös sähkömekaniikkaan.

Myös sensoririntamalla tapahtuu. Uudet älysensorit mahdollistavat komponenttien toimintahäiriöiden aiempaa huomattavasti varhaisemman havaitsemisen. Vastaavasti jäähdytyksen osalta yritys kehittää yhteistyökumppaninsa IRPD AG:n kanssa lisäävan valmistuksen kautta uudenlaista teknologiaa.

 ”Uusi lisäävän valmistuksen eli 3D-tulostuksen avulla toteutettu teknologia mahdollistaa jäähdytysnesteen tarkan suuntaamiseen hiomapisteeseen. Järjestelmä optimoi jäähdytystä, parantaa laatua sekä lyhentää prosessiaikaa”, kertoo teknologiajohtaja Daniel Huber.

Metallisidonnaisilla laikoilla tapahtuvan hionnan yhteyteen kehitetyn Studerin EDM-prosessin WireDressin tuttuja etuja ovat esimerkiksi tarkkuus, prosessiaikojen lyheneminen ja hiomalaikan kulumisen väheneminen. Tänä vuonna Studer lanseeraa WireDressin toisen sukupolven. Uutta on se, että WireDress voidaan nyt sijoittaa hiomapään taakse.

Myös tämä uutuus toteutetaan lisäävän valmistuksen avulla. 

Digitaalisen toimintaympäristön mahdollisuudet olivat esittelyssä monin tavoin. Se tarkoittaa mm. reaaliaikaisia tuotantokoneiden statuksen monitorointipalveluja, etätukipalveluja sekä huoltoseurantaa.

Ratkaisuja digiaikaan

Ajan yksi iso teema on digitalisaatio, ja se koskettaa olennaisesti myös Studerin, Schaudtin ja Mikrosan ja laajemmin koko United Grindingin teknologiakehitystä. Huomisen toimintaympäristö on monessa mielessä digitaalinen myös hionnan toimintojen osalta. Tämän asian havainnollistaminen oli tämän vuoden Motion Meetingissä yksi keskeinen teema.

Industrie 4.0 kiteytyy yritysten omien tuotantolaitosten verkottamiseen sekä asiakkaille tarjottaviin palveluihin, kuten tuotantokoneiden statuksen monitorointipalveluihin, suoraan etätukipalveluun sekä huoltoseurantaan.

Yritykset tarjoavat asiakkailleen räätälöitävän työkalun, minkä avulla asiakas voi seurata tuotantokoneensa statusta reaaliajassa. Työkalua käytetään app-sovellutuksen kautta tai selaimelta.

Etäpalvelu tai -tuki puolestaan on napin painalluksella avautuva etäyhteys, mikä mahdollistaa suoran yhteyden tehtaalta koneen ohjaukseen ja edelleen sen kautta tarvittavat toimenpiteet. Kolmas digitalisaation muoto on koneen tai koneiden huoltotarpeiden seuranta ja huoltodatan arkistointi.

Yhteyksien turvallisuudesta huolehditaan monin tavoin. Keinoja ovat erityyppinen suojaus sekä mm. aikarajoitukset, toteaa projektijohtaja Daniel Renfer.

Fritz Studer Award 2017 -palkinnon saaja on Dr.Ing. André Wagner, Leibniz-Instutute für Werkstofforientierte Technologien – IWT Bremen.

Fritz Studer Award 2017

Motion Meeting keräsi tänäkin vuonna hionta-alan ammattilaisia Thuniin runsaasti ja sen yhteydessä perinteisesti pidettyyn yritysten lehdistökokonaisuuteen osallistui kymmeniä toimittajia eri puolilta maailmaa. Tehdaskierrokset ja erilaiset ajankohtaistietoiskut kuuluivat ohjelmaan.

Kokonaisuuden yhteydessä jaettiin myös Fritz Studer Award 2017 -palkinto.

Tämä Euroopan teknologiayliopistojen tutkimustyön tukemiseksi tarkoitettu innovatiivisuuspalkinto myönnettiin nyt viidennen kerran.

10 000 Sveitsin frangin suuruisen palkinnon saaja on Dr.Ing. André Wagner, Leibniz-Instutute für Werkstofforientierte Technologien – IWT Bremen. Hänen tutkimuksensa keskittyy elastisten hiomalaikkojen käyttöön akselityyppisten kappaleiden hionnassa.