Mainos - Huomioi myös nettilainat rahoitustapana

Erilaisten työkoneiden ja laitteiden hankinta on normaalisti tuhansien tai kymmenien tuhansien eurojen kokoinen sijoitus, jota kaikki eivät voi välittömästi rahoittaa omilla säästöillään. Tällöin lainan hakemisesta tulee tarpeellista.

Lyhyisiin, noin kuukauden mittaisiin lainoihin, löytyy kymmeniä eri tarjouksia yhtä monelta eri lainantarjoajalta, joten ratkaisu suhteellisen pieneen lainan tarpeeseen löytyy varmasti pienlainamarkkinoilta. Työkoneita, kaivinkoneita ja muita laitteita ostettaessa tai vuokrattaessa rahaa tarvitaan usein hieman enemmän, joten suuremman kulutusluoton hakemisesta tulee joskus välttämätöntä näiden laitteiden hankinnassa. 

Ilmaisen Matchbanker lainavertailupalvelun kautta niin kuluttajat kuin pienyrittäjätkin voivat seuloa lainantarjoajien tarjoukset omien tarpeidensa mukaisesti aina yli 50 000 euroon asti. Matchbanker listaa suuria ja suosittuja pienlainoja ja kulutusluottoa tarjoavia yrityksiä ja antaa yleiskatsauksen jokaisen lainantarjoajan ehtoihin.
Monesti erilaiset koneita myyvät yritykset tarjoavat asiakkailleen luottoa jonkin partneriyrityksen tai emoyhtiön kautta, jolloin lainan ehtoja ja korkotasoa voi tarkastella suoraan yrityksen kotisivujen kautta. Kuluttajalle tämä on kätevää, kun suuria koneita ostaessa rahoituksen voi hoitaa samalla helposti ja huolettomasti. Erillistä lainaa ei tarvitse tällöin lähteä hakemaan pankista.

Usein on kuitenkin niin, että ostoksen kylkiäisenä tarjottu rahoitusmuoto ei ole se halvin tai joustavin mahdollinen vaihtoehto. Näitä valmiita lainoja ei siis aina kannata hyväksyä suoralta kädeltä. Yrittäjien näkökulmasta tilanne on sama, eli valmiita rahoitusratkaisuja ei tarvitse aina hyväksyä automaattisesti, jos voit kilpailuttaa tarjolla olevia lainoja keskenään ja saada säästettyä näin korkokuluissa. Kyky vertailla lainojen ehtoja ja korkoja onkin oleellinen tekijä, jos haluat säästää rahaa.
Korkokuluissa pieneltäkin tuntuva säästö kertaituu, mikäli laina-aika on esimerkiksi useita vuosia.

Pienlainat yrittäjille
Yrityksen tarpeisiin hankittavat työkoneet maksavat yleensä pitkän pennin, paljon enemmän kuin kuluttajille suunnatut pienkoneet. Pankista saatavat yrityslainat ovatkin yleinen ja normaali tapa rahoittaa yrityksen toimintaa ja niiden saatavuus on hyvä, jos yrityksen luottotiedot ovat kunnossa.
Joskus lyhyen aikavälin rahan tarve voi kuitenkin yllättää monen pienurakoitsijan. Netistä saatavat yrityslainat voivat ulottua jopa useisiin satoihin tuhansiin euroihin asti, huomattavasti suuremmaksi kuin kuluttajille suunnatut lainat. 

Monille yrityksille ja urakoitsijoille tämänkaltaiset luotot ja lainat voivatkin olla oiva lyhyen aikavälin rahoitusratkaisu eikä niitä kannata sulkea pois vaihtoehtona, kunhan lainaehdot ovat itselle selvillä. Yllättävien menojen varalta pienlainojen helppous ja nopeus on niiden valttikortti, johon normaalit pankkilainat eivät pysty vastaamaan niiden suhteellisesta edullisuudesta huolimatta. Jos yrityksen laitteisto rikkoutuu ja se on korjattava tai korvattava nopealla aikataululla, on rahoituksen oltava myös välittömästi saatavilla.

Sama ajatus pätee myös tavallisiin kuluttajiin: rikkinäiset kodinkoneet, ruohonleikkurit ja muuta suuremmat laitteet voivat usein vaatia yllättävän suuria määriä pääomaa. Onnettomuuden sattuessa on aika lähteä katsomaan mihin oma maksukyky riittää ja mistä saa rahaa halvalla ja nopeasti.

Artikkeli on Matchbankerin tuottamaa kaupallista sisältöä.