HT Laser laajentaa Lappeenrannassa

HT Laser laajentaa nykyisiä tilojaan Lappeenrannassa kevään 2018 aikana. HT Laser Lappeenrannan yksikönpäälliköksi on nimetty maaliskuusta 2018 alkaen Anna Fellman.

HT Laser Oy avasi vuonna 2015 toimipisteen Lappeenrannan Skinnarilaan, samaan hallikokonaisuuteen Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) lasertyöstön laboratorion kanssa. Samalla tiivistettiin laserhitsaukseen liittyvää tutkimusyhteistyötä Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa.

Lappeenrannan tiloja laajennetaan tämän kevään aikana. Lisätilojen käyttöönotto tuli mahdolliseksi, kun LUT siirtää nykyiset Skinnarilan laboratoriotoimintonsa pääkampusalueelle. HT Laserilla on laajennuksen jälkeen käytössään yhteensä noin 1800 neliömetrin tilakokonaisuus, joka mahdollistaa monipuolisen teollisen tuotannon.

Anna Fellman
 

Yksikönpäälliköksi Anna Fellman

HT Laser Lappeenrannan yksikönpäälliköksi on nimetty maaliskuusta 2018 alkaen Anna Fellman. Fellman on toiminut ennen HT Laserille siirtymistään laser- ja laserhybridihitsausteknologioiden asiantuntijana ja konsulttina. Hän on työskennellyt pitkään lasertyöstön parissa kehittäen valmistusteknologiaa ja tuotannollisia laser- ja laserhybridihitsausratkaisuja yhteistyössä alansa johtavien yritysten kanssa. Fellman on myös kouluttanut yksityisen sektorin ja tutkimuslaitosten henkilökuntaa lasertyöstöteknologioihin liittyen.

Anna Fellman on koulutukseltaan tekniikan tohtori ja kauppatieteiden maisteri. Hän on kansainvälinen IWE-hitsausinsinööri ja hänellä on oikeus pätevöittää hitsausoperaattoreita sekä valvoa ja hyväksyä hitsausohjeita. Fellman on toiminut alan yliopistotutkijana ja hänen laser- ja laserhybridihitsaukseen sekä laserhitsauksen laadunvarmistukseen liittyviä tutkimusartikkeleitaan on julkaistu alan kansainvälisissä lehdissä. Suomessa Fellman on kirjottanut säännöllisetsi Hitsaustekniikka-lehteen.

Panostuksia kone- ja laitekantaan

 

HT Laser valmistee Lappeenrantaan kone- ja laiteinvestointeja kuluvan vuoden aikana. Toiminnan painopiste tule olemaan erityisesti laser- ja laserhybridihitsausratkaisuissa, Tavoitteena on, että panostukset alkavat näkyä operatiivisessa toiminnassa syksyllä 2018.

HT Laser on vuonna 1989 perustettu teollisuuden järjestelmätoimittaja ja teollisen laser- ja vesileikkauksen sekä laserhitsauksen alan johtavia toimijoita Suomessa. Yritys palvelee kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa sekä Puolan Poznanissa ja työllistää yli 400 teknologiateollisuuden ammattilaista.