Hermle Open House 2018

Hermle AG järjesti keväällä jälleen perinteisen Open House -tapahtuman tehtaallaan Saksan Gosheimissa. Nelipäiväiseen Open Houseen osallistui kaikkiaan 2900 kävijää 1300 yrityksestä, mukaan lukien 1100 kansainvälistä vierasta. Vierailijoita yli 30 maasta, paitsi lähialueilta Euroopasta, myös mm. Yhdysvalloista ja Aasian alueelta.

Hermle Open House keräsi kävijöitä Gosheimiin.

Tapahtuman ytimenä oli näyttely, missä esiteltiin Hermlen koneistuskeskuksia täydessä toiminnassa. Koneistusdemoissa tehtiin mm. rannekellon koteloa, turbiini- ja siipipyörää ja muokattiin tuotteita 5-akselisella koneistuskeskuksella kookkaista alumiinilohkoista. Niin ikään robottiteknologiaa ja jyrsinnän ja sorvauksen MT-yhdistelmäteknologiaa esiteltiin.

Automaatio tapahtumassa oli esillä monipuolisesti. Useat koneet oli varusteltu automaatioratkaisuilla ja teollisuus 4.0: n valmiudella. Hermle-Leibinger Systemtechnik GmbH esitteli mahdollisuuksia yhdistää työstökoneet käsittely- ja varastoautomatiikkaan. Mm. robottijärjestelmä RS 2 Kombi oli esillä varastoratkaisuun liitettynä.

Yli 20 konetta esittelyssä

Hermle lanseerasi HS-flex -käsittelyjärjestelmän Open Housessa viime vuonna.

Tapahtumassa oli tarkastelussa yli 20 konetta.

Järjestelmä oli mukana jälleen, se on kehittynyt nyt eteenpäin, käyttäjät voivat vaihtaa kuormalavoja tarttujien avulla, mikä lisää automaatioratkaisun joustavuutta.

Samoin kuin muita automaatioratkaisuja, HS flex -ohjelmaa ohjataan Hermle-Automation-Control-System tai HACS:n kautta.

Kaikkiaan huhtikuun lopun Open Housessa oli mukana yli 20 konemallia esittelemässä erilaisia työstöratkaisuja eri toimialoille, kuten työkalu- ja muotinvalmistukseen, ilmailuun, mekaniikkaan, lääketieteellinen teknologian alueella ja mallintamiseen. Kokonaisuutta täydensi 60 näytteilleasettajan erityisnäyttely mm. työkalutekniikan ja ohjelmistojen alueelta. Näyttelyn lisäksi kuultiin teknisiä esityksiä erityisnäyttelyn pääaiheista. Hermle User Training esitteli digitaalisia moduuleja Industry 4.0: n kannalta. Hermle Service Competence ja Service Training-osasto esittäytyivät.

Näkymiä tuotantoon

Tytäryhtiö Hermle Maschinenbau GmbH esitteli Open Housessa toimintaansa kookkaan lisäävän valmistuksen tekniikoin toteutetun muotityökalun kautta. Työkalussa on mm. lukuisia jäähdytyskanavia auton runko-osien muovausprosessiin.

Hermle Training -yksikön esittely koulutuskonsepteista oli myös suosittu näyttely. Opastetut tehdaskierrokset antoivat vierailijoille mahdollisuuden tutustua tuotantoon ja kokoonpanoon, Hermle Training -osastoon ja Hermle-Leibinger Systemtechnik GmbH:n tiloihin. (KH)

Koneistusdemoissa tehtiin mm. kookkaita energiateollisuuden kappaleita.