Gindumac satsaa kokonaisvaltaisuuteen

Käytettyjen metallin ja muovin käsittelyn koneiden ja automaation virtuaalikauppa Gindumac laajeni myös Suomeen viime vuonna. Kokonaisvaltaiseen palveluun panostavan startupin jatkokehitystä ohjaa tuore kookas sijoituspotti toimintojen muokkaamiseen.

Uusia eväitä käytettyjen koneiden kauppaan. Kimmo Kankare kehittää Gindumacin Suomen toimintoja.

Gindumac eli Global Industrial Machinery Cluster on Saksassa vuonna 2016 aloittanut kansainvälinen nettipalvelu, joka toimintansa aikana on laajentunut useisiin maihin Euroopassa kuin sen ulkopuolellekin, esimerkiksi Intiaan. 

Suomeen palvelun lanseerasi viime vuoden lopulla Kimmo Kankare, joka toimii Suomessa Area Managerin nimikkeellä.
”Kiinnostuin tästä uutuudesta ja tarjouksen saatuani lähdin mukaan kehittämään asioita Suomen osalta. Kyseessä on palvelu, joka tarjoaa asiakkaille aivan uudenlaisen ratkaisun käytettyihin koneisiin liittyvään kaupankäyntiin”, Kankare kertoo.

Validointi- ja dokumentointi

Gindumac on kansainvälinen palvelu, joka toimii työkaluna niin käytettyjen koneiden myyntiin, ostoon kuin välitykseenkin. 
Ajatuksena on tarjota niin myyjille kuin ostajillekin palvelu, joka toimii helposti yhden puhelinsoiton tai klikkauksen kautta ja tarjoaa sen myötä palvelun käyttäjälle käyttöön markkinat useassa eri maassa. Suomen lähimaista palvelu on aktiivinen mm. Virossa.

Erilaisen kuin muista käytettyjen koneiden nettikauppapaikoista systeemistä tekee se, että kyseessä on muutakin kuin webbisaitti.  Gindumacin toimintaideaan kuuluvat keskeisesti mm. koneiden arviointi- ja dokumentointipalvelut.

”Myytävän koneen yhteydessä asiakas ottaa yhteyttä kunkin maan Area Manageriimme, joka ottaa ylös tiedot myytävästä koneesta. Sitten Area Manager käy dokumentoimassa koneen paikan päällä ja se kuvataan.”

Tämän jälkeen arvioidaan koneen markkinahinta. Tähän on yrityksen validointidata.
”Jos myyjän ja Gindumacin hinta-arvio ovat lähellä toisiaan, voimme ostaa koneen ja laittaa sen palveluumme myyntiin. Jos arviot ovat kaukana toisistaan, tarjoamme mahdollisuutta konevälitykselle palvelun kautta. Tämän jälkeen koneen tiedot välitetään Gindumacin keskustoimistoon, jonka kautta myytävä kone julkaistaan kansainvälisesti sivustollamme”, Kankare kertoo.

Osto-, logistiikka ja rahoitus

Koneen ostajalle Gindumac tarjoaa Kankareen mukaan niin ikään notkeaksi viritetyn palvelun. 
”Koneiden haku voi tapahtua konetyypeittäin tai maittain. Palvelussa myytävät koneet ovat visuaalisessa tarkastelussa tietoineen, kuvineen ja hintoineen muutaman klikkauksen takana. 

Uusi piirre. Appin kautta asiakas voi itse ilmoittaa koneen tiedot suoraan palveluun ja käynnistää siten kauppaprosessin.

Näin suomalainenkin asiakas saa tarkasteluunsa käytettyjen koneiden markkinat palveluun ilmoitettujen koneiden osalta laajalla maantieteellisellä alueella. Yhteyden otto käy sivuston kautta tai puhelimella”, sanoo Kankare.
Kauppapaikkana osto- ja myyntikanavan lisäksi Gindumacin tarjontaan kuuluu muutakin perinteisen konekaupan tapaan. Palvelun kautta järjestyvät myös välitettyjen käytettyjen koneiden logistiikka ja asennuspalvelut.

”Tarjoamme käytettyjen koneiden myyjille ja ostajille logistiikan, mikä sisältää käytetyn koneen valmistelun, lastauksen, kuljetuksen ja asennuksen. Nämä palvelut tuottaa asiantuntijaverkostomme eri maissa, niin myös Suomessa.”
Lisäksi kokonaisvaltaisen lähestymiskulman mukaan palveluun kuuluvat rahoituksen alueen ratkaisut eri vaihtoehdoin.

Laajenevaa palvelua

Suomessa Gindumac on toiminut laajemmin tämän vuoden ja Kimmo Kankare esitteli uutta palveluntarjoajaa esimerkiksi syksyn Alihankintamessuilla.
”Kiinnostusta uutta palvelua kohtaan on ilmennyt mukavasti ja käytettyjä koneita olemme jo useampia välittäneetkin, myös ulkomailta tänne Suomeen. Avaimet-käteen -tyyppinen palvelu on saanut kiitosta. Asiakkaalle kokonaisuus on helppo kanava koneiden myyntiin ja hankintaan aina asennukseen ja käyttöönottoon saakka”, kertoo Kimmo Kankare.

Konekauppa verkossa. Gindumac tarjoaa käyttöön konemarkkinat useassa maassa ja huolehtii koneista asennuksiin ja käyttöottoon saakka.

Gindumac -palvelu kehittyy Kankareen mukaan jatkuvasti. Uutena piirteenä mukana on esimerkiksi App-ratkaisu, joka mahdollistaa uuden kanavan palveluun ja myös sen, että asiakas voi jatkossa itse ilmoittaa koneen tiedot suoraan palveluun ja käynnistää siten kauppaprosessin.

Gindumacin kehitysnäkymiä muuten siivittää se, että keskeinen muovialan koneiden valmistaja KraussMaffei sijoitti hiljattain uuden startup-palvelun jalostamiseen huomattavasti. KraussMaffei toimii nykyisin Gindumacin strategisena kumppanina. 

Tuore start up -yritys. Tämän näköiset miehet, Janek Andre (vasemmalla) ja Benedikt Ruf, perustivat Gindumacin vuonna 2016.