Flow ja Q-FIN Airwellin edustukseen

Vesileikkauskoneiden valmistaja Flow on solminut edustussopimuksen koneidensa markkinoinnista, myynnistä ja huollosta Suomessa AirWell Oy:n kanssa. Toinen uusi Airwell-edustus on hollantilainen viimeistelykoneiden valmistaja Q-FIN.

Flow Mach 500 edustaa valmistajan uutta mallistoa.

Flow Suomen markkinoille

Flow kuuluu maailman tunnetuimpiin vesileikkauskoneiden valmistajiin. Flow solmi edustussopimuksen koneiden markkinoinnista, myynnistä ja huollosta Suomessa AirWell Oy:n kanssa juuri ennen Konepaja-messuja.

”Pääsimme sopimukseen aivan messujen kynnyksellä ja Flow ehti mukaan osastollemme viime metreillä”, kertoo AirWell Oy:n toimitusjohtaja Antti Palomäki.

Flow XD jatkaa siitä, mihin muut 3D päillä lopettavat.

”Flow oli samalla ”se” puuttuva palanen yrityksemme matkalla plasmaleikkauskoneiden valmistajasta todelliseen leikkaustaloon. Nyt voimme aidosti auttaa kaikissa leikkaukseen liittyvissä asiakkaidemme kehitysajatuksissa. Valikoimamme kattaa kaikki mahdolliset kaasu-, plasma-, laser- ja vesileikkaussovellukset”.   

Flow on hiljattain uusinut koko tuotemallistonsa ja tarjoaa kattavan valikoiman koneita erilaisiin tuotantotarpeisiin. Mallistoon kuuluu pumppuja eri teho- ja paineluokissa, myös suoravetoisina, puhdasvesi- ja abrasiivileikkaukseen. Samoin mallistossa ovat perinteiset suoraleikkaussuuttimet mutta myös 2D kompensoidut ja aidot 3D viisteleikkauspäät.

”Malliston kruununa luonnollisesti huikealla laskentateholla ja oikeasti rahaksi muuttuvilla ominaisuuksilla varustetut leikkausohjelmistot”, sanoo Palomäki.

Hionnan laadun saa helposti haluamakseen.

Q-FIN-koneiden suosio yllätti Konepajassa

”Kiitos kuitulaserleikkauskoneiden, juuri kukaan niitä käyttävä ei selviä ilman viimeistelykonetta!”, toteaa Antti Palomäki.

”Toinen uusista edustuksistamme, ja erittäin hyvin tuotepalettiimme soveltuva laitekokonaisuus, on hollantilainen Q-FIN viimeistelykoneineen. Kuten monet messuilla huomasivat, oli esittelemämme Q-FIN TopGrinder aivan ällistyttävän suosittu, eikä syyttä. Vastaavaa käsikäyttöistä konetta ei markkinoillamme ole toistaiseksi näkynyt, perinteistä ”rälläkkää” sen sijaan tuskailevat kaikki”, toteaa Antti Palomäki.

TopGrinderin koukuttavin ominaisuus on Palomäen mukaan käytön keveys ja helppous, hiontatyökalu vain leijuu käyttäjän käsissä; ilman rälläkälle tyypillisiä momentista johtuvia vetelyjä, korvia raastavaa ääntä tai järisyttäviä kipinäsuihkuja.

TopGrinder -manuaalikone korvaa rälläkän.

”Ja koska saat koneeseen kaksi erilaista työkalua yhtäaikaisesti kiinni, työtuloksen voi optimoida; toinen esimerkiksi poistaa tehokkaasti leikkauskraatia ja toinen pyöristää terävät reunat siististi ja tasalaatuisesti. Koneella voi haluttaessa myös vaikka kiillottaa pinnat hionnan jälkeen.

Hiottava materiaali ”tarttuu” TopGrinderin pöytään alipaineella tai magneeteilla, tarpeesta ja koneen tyypistä riippuen. Alipaineen muodostamista varten laitteessa on turbiini ja järjestelmä, jolla imun voidaan asettaa juuri oikeaan kohtaan työkappaleen mukaan. ”TopGrinder kiertue starttaa viikolla 15. ja kiertää ympäri Suomea. Kannattaa ottaa yhteyttä”, toteaa Antti Palomäki.