Finnmateria ja Smart Factory Jyväskylässä

Jyväskylän Paviljongissa järjestettiin 20.-22.11. kaksi messutapahtumaa, Finnmateria ja Smart Factory -messut. Kävijöitä Jyväskylän tapahtumat keräsivät paikalle yhteensä 4504 henkilöä.

Smart Factory järjestettiin ensimmäisen kerran. Beckhoffin esitteli messuilla mm. IoT-ratkaisujaan.

FinnMateria on kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden ja maarakentamisen ammattilaistapahtuma, joka järjestettiin jo seitsemättä kertaa. Messuilla oli paljon ohjelmaa ja erityisesti kiinnostusta herätti mm. Työ- ja elinkeinoministeriön kaivosalan toimialaraportin julkaisu sekä paneelikeskustelu, joka koski kaivosteollisuuden roolia kiertotaloudessa.

FinnMateria järjestettiin jo seitsemättä kertaa. Esittelyssä oli kalustoa moneen kokoluokkaan.

”FinnMateria on meidän tämän vuoden päätapahtumamme”, kertoo Sandvik Mining and Rock Technologyn Aluejohtaja Ville Keinänen. ”Messut toimivat hyvänä kohtauspaikkana asiakkaidemme kanssa. Esittelemme täällä uutuustarjontaamme kaivosteollisuuteen, osallistumme seminaareihin ja järjestämme lisäksi messujen aikaan oheisohjelmaa, kuten koulutustilaisuuksia asiakkaillemme. Nämä kaikki tukevat onnistunutta kokonaisuutta”, Keinänen lisää.

Smart Factory ensimmäisen kerran

Smart Factory -messut järjestettiin ensimmäistä kertaa. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille toimijoille, joita koskettaa digitalisaation aiheuttama muutos tuotannolliseen toimintaan sekä siihen liittyviin uusiin palveluihin ja konsepteihin. Se nostaa vahvasti esiin tulevaisuutta rakentavat teemat, kuten automaatio, konenäkö, robotiikka, teollinen internet, digitaalinen tuotekehitys sekä kyberturvallisuus.

”Smart Factory -messujen teemoille on selkeästi kysyntää. Yritykset hakevat ratkaisuja, joita meillä on tarjota. Ehdottomasti meille siis oikea tapahtuma olla mukana”, toteaa Wago Finland Oy:n toimitusjohtaja Kari Niskanen.

3D Formtech oli mukana Smart Factoryssa. Osastolla Jouni Mäkelä.

Tapahtumat täydensivät toisiaan, mm. Työ- ja elinkeinoministeriön kaivosalan toimialaraportin julkaisun osalta. ”Tämä tilaisuus tarjoaa oivalliset puitteet toimialaraportin julkaisemiseen ja paikalla on kaikki relevantit tahot läsnä”, kertoo TEM:n kaivosylitarkastaja Riikka Aaltonen. ”Samaan aikaan järjestetyt Smart Factory -messut tuki hyvin raportin julkaisua, koska mm. teemat robotisaatio ja tekoäly nousivat esille myös toimialaraportissa.” Raportti tullaan julkaisemaan myös 2020 FinnMateria -messuilla.

”Tapahtumat onnistuivat, kävijöitä oli hyvin ja viipymät pitkiä”, Jyväskylän Messut Oy:n myyntijohtaja Raimo Pylvänäinen kertoo. ”FinnMateria on vakiinnuttanut paikkansa alan tärkeimpänä tapahtumana Suomessa ja tänä vuonna se kasvoi sekä näytteilleasettajien että myytyjen neliöiden määrässä.” ”Myös Smart Factory osoittautui toimivaksi konseptiksi, jossa on vielä kasvun varaa”, Pylvänäinen sanoo. Seuraavat FinnMateria -messut järjestetään 18.-19.2020. Myös Smart Factory -messut saavat jatkoa, tarkat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.