Finn-Power valmistelee muuttoa Seinäjoelle

Finn-Power Oy:n hallitus on päättänyt helmikuun alussa pidetyssä kokouksessaan esittää emoyhtiö Prima Industrien hallitukselle uusien toimitilojen rakentamista ja rakennuspaikkana Seinäjokea. Tavoitteena on rakentaa noin 20.000 m2:n tehdas- ja toimistotilat uuden Itäväylän varteen Roveksen teollisuusalueelle.

Prima-Powerin tehdas Kauhavalla.

 

Finn-Power käynnisti selvitystyön tulevaisuuden kiinteistöratkaisusta noin vuosi sitten keväällä. Vaihtoehtoina tutkittiin nykyisen kiinteistön modernisointia ja laajennusta sekä uuden kiinteistön rakentamista joko Kauhavalle, Lapualle tai Seinäjoelle. Lähikuntiin oltiin yhteydessä ja prosessin edetessä uuden kiinteistön osalta Kauhava ja Seinäjoki valikoituivat sijoituspaikkana loppusuoralle.

”Teimme kesällä 2015 strategisen linjauksen, jossa päätimme keskittyä ohutlevytuotteiden tarjonnassa voimakkaammin automaatioon ja järjestelmiin. Tuo linjaus on toiminut ja toimintamme sekä liikevaihtomme ovat kehittyneet positiivisesti. Samalla kappaleenkäsittelyautomaation ja varastojärjestelmien määrän kasvu on aiheuttanut paineita toimitiloillemme. Tarvitsemme enemmän tilaa konejärjestelmien käyntiinajolle ja muutoinkin sisäiseen logistiikkaan. Varastojärjestelmät myös edellyttävät korkeampaa valmistustilaa”, kertoo toimitusjohtaja Juha Mäkitalo asian taustoista.

”Yritykselle tulee harvoin vastaan mahdollisuus rakentaa kokonaan uudet toimitilat. Meille tämän mahdollisuuden avasi positiivisesti kehittynyt liiketoiminta, yleisesti matala korkotaso sekä hyvä yhteistyö lähikaupunkien kanssa. Olemme hyvin tyytyväisiä päätökseen, joka tukee vahvasti suunnitelmiamme tulevaisuuden kasvulle”, jatkaa Mäkitalo.

Kauhava ja Seinäjoki kisasivat loppumetreillä hyvin tasapäisesti uusien toimitilojen sijainnista. Keskustelut molempien tahojen kanssa etenivät positiivisessa hengessä ja kaikki tarvittava apu saatiin hankkeen eteenpäinviemiseksi. Yksi tekijä Seinäjoen eduksi oli hyväpohjainen tontti, joka mahdollistaa edullisemmat perustamis- ja rakentamiskustannukset. Myös logistisesti sijainti uuden ohitustien varressa on hyvä.

Seuraavassa vaiheessa rakennussuunnitelma tullaan esittämään emoyhtiö Prima Industrie S.p.A:n hallitukselle ensi viikon alussa. Myönteisen päätöksen kohdalla hanke etenee kaupungin päätöksentekoketjuun ja tarjouskyselyyn rakentajille. Tavoitteena on päästä allekirjoittamaan sopimuspaperit rakentamisesta huhtitoukokuun vaihteessa. Rakennustyöt alkaisivat alkukesällä 2017 ja muutto tapahtuisi kesällä 2018 ensin tuotannon osalta ja loppuvuonna muiden toimintojen osalta.