Fincumet Container tiivistää SSAB-yhteistyötä

Suomen suurimpiin vaihtolavojen ja konttien myyjiin kuuluva Fincumet Container Oy tiivistää yhteistyötä SSAB:n kanssa liittymällä Hardox In My Body -brändiohjelman jäseneksi uudella patentoidulla lavakokonaisuudellaan. Sileälaitainen Hardox-teräksestä valmistettu lavakokonaisuus koostuu kolmesta erikokoisesta lavasta, jotka voidaan paketoida ja kuljettaa yhdessä sisäkkäin mahdollistaen kuljetuksen aikaiset polttoainesäästöt ja logistisen tehokkuuden.  

”Fincumet Container Oy:n patentoimassa logistiikan tehokkuutta lisäävässä ratkaisussa on hyödynnetty SSAB:n EcoUpgraded-konseptia, jonka tavoitteena on auttaa asiakkaita hyödyntämään erikoislujien terästen käyttöön liittyviä ympäristöetuja. Innovatiivisten ratkaisuiden ja materiaalivalintojen ansiosta Fincumet Container Oy:n ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja esimerkiksi kuljetuksen aikaisen polttoainetehokkuuden ja tuotteen pitkän käyttöiän välillä. Tällaisten ympäristöetujen avulla voidaan saavuttaa lisäetua kilpailussa sekä avata uusia markkinoita ja mahdollisuuksia”, kertoo Sami Nummela SSAB Special Steels -divisioonan teknisestä asiakaspalvelusta.

SSAB:n EcoUpgraded-­konseptin tavoitteena on löytää käyttökohteita, joissa voidaan vähentää käytön aikaisia hiilidioksidipäästöjä. SSAB voi verrata käyttökohteiden käytönaikaisten hiilidioksidipäästöjen potentiaalisia vähennyksiä teräksen tuotannosta aiheutuviin hiilidioksidipäästöihin, ja tätä kautta löytää tuotteita, joissa erikoislujan teräksen käytöstä olisi eniten hyötyä.

”Olemme käyttäneet Hardox-terästä jo vuosia yksittäisissä lavoissa ja todenneet sen kulutuskestävyydeltään erinomaiseksi. Nyt uusi patentoitu lavakokonaisuus on askel entistä ekologisempaan ja kestävämpään toimintaan. Tämä näkyy meidän asiakkaillemme myös selvänä logistisina kustannussäästöinä tuulivastuksen ollessa pienempi ja lisäksi lavojen pesu on nopeampaa”, kertoo Fincument Container Oy:n myyntijohtaja Joonas Järvensivu.

Hardox on johtava globaali kulutusteräs, joka takaa maksimaalisen hyötykuorman ja pidemmän käyttöiän. Hardox on ainutlaatuinen yhdistelmä kovuutta ja kestävyyttä sekä työstettävyyttä, joka mahdollistaa kestävämmät rakenteet, paremman tehokkuuden ja pidemmän käyttöiän.

Hardox In My Body -ohjelmaan voi liittyä yritys omalla tuotteellaan, kun tuotteen pääkomponentit on valmistettu Hardox-teräksestä. Tyypillisesti tällaisia käyttökohteita ovat kovalle kulutukselle altistuvat osat koneissa ja laitteissa. Perinteisesti Hardox-terästä on käytetty maanrakennuslaitteissa, mutta materiaalin hyödyt on nykyään valjastettu monen eri toimialan käyttöön. 

Fincumet Container kuuluu Fincumet Groupiin. Fincumet Groupin alla toimii Niemen romukauppa sekä Fincumet Oy, joka on erikoistunut metallin kierrätykseen. Toiminta alkoi vuonna 1992 ja Fincumet on suomalainen perheyritys. Vuonna 2017 liikevaihto oli n. 43 miljoonaa euroa.