Feedmax P -tehokkaisiin poraustöihin

Seco Tools on esitellyt uudet täyskovametalliset Feedmax -P- porat. Valmistajan mukaan porat tekevät reiänvalmistuksesta ISO P -teräksiin ja valurautaisiin työkappaleisiin tehokkaampaa kuin tähänastisella porausteknologialla on ollut mahdollista. Feedmax -P -porilla voi tuottavuus nousta jopa 35 prosentilla, ja lisäksi niiden käyttöikä on tavanomaisia poria pidempi uudenlaisen kärkigeometrian ja edistyksellisen pinnoituksen ansiosta.

Feedmax -P -poran geometria ja tumma titaanialumiininitridipinnoite parantavat lastunhallintaa ja tuovat toimintavarmuutta, jolloin konepajat pystyvät valmistamaan enemmän reikiä nopeammin ja vähemmillä porilla. Porassa on vahvat, suorat teräsärmät, ja poran lastuamisnestereiät sijaitsevat aivan pääsärmien lähellä, mikä takaa tehokkaan jäähdytyksen. Poran kapeat ohjausreunat minimoivat poraan johtuvan lämmön, ja lastu-uran parannettu muoto suojaa poran kärkeä ja maksimoi lastujenhallinnan ja -poiston.

Feedmax -P:n uudenlainen pinnoitus mahdollistaa työstökoneiden porauspotentiaalin hyödyntämisen. Poran vahvan kärkigeometrian ansiosta lastuamisnopeus voi SMG P5:ssä olla valmistajan mukaan190 m/min käyttöiän lyhenemättä.

Feedmax -P -poraa on saatavana 2-20 mm:n (metrijärjestelmä) ja 0,078-0,787»:n (tuumajärjestelmä) halkaisijalla sekä pituuden ja halkaisijan suhteella 3xD, 5xD ja 7xD. Porissa on vakiona sisäiset lastuamisnestekanavat, mikä takaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn. Räätälöityjä versioita, kuten välikokoja sekä viiste- ja porrasporia, on saatavana pyynnöstä. www.secotools.com