EuroBLECH 2018, Hannover, osa 3

Kari Harju

Kansainvälinen levykonetapahtuma EuroBLECH pidettiin Hannoverissa 23.-26. lokakuuta. Seuraavassa kuvakatsaus osa 3. Aiemmat julkaisut: pääjuttu ja kuvakatsaus 1: 31.10.2018, osa 2: 6.11.

 

Prima Power esitteli messuilla laajasti uutta teknologiaa automatisoidun tuotannon tarpeisiin. Mukana olivat tuotantosolutyyppiset ratkaisut taivutukseen, 2D- ja 3D-kuitulaserleikkaukseen sekä lävistykseen/kuitulaserleikkaukseen. PSBB-valmistuslinja esiteltiin PCD-poiminta- ja keskityslaitteella varustettuna.

Bodorin kuitulaserit messuesittelyssä. Suomen laserkoneiden markkinoilla FMS Servicen edustama kiinalaisvalmistaja Bodor on uusi merkki, ja valikoimiin kuuluvat tasolaserien lisäksi mm. putkilaserit, ja näistä molemmista olivat esimerkit mukana Hannoverissa. Kuvassa kone vaihtopöydin varustetusta P-tasolasersarjasta.

Bull-särmäyspuristinsarja on Coastonen uutta tuotekehitystä, ja se oli itseoikeutettuna mukana tähdittämässä myös suomalaisvalmistajan EuroBLECH-osastoa. Bull-sarja laajentaa talon särmäritarjontaa edelleen jämerämpään suuntaan, markkinoilla koneet ovat taivutusvoimaltaan 1000- ja 1500 -tonnin versiot.

Rodstein Oy:n valmistaa ratkaisuja latantuotannon tarpeisiin ja oli jälleen mukana myös EuroBLECH-tapahtumassa. Servo-sähköiset latanlävistys- ja taivutuskoneet RodFLAT ja RodFORM kuuluvat tuotanto-ohjelmaan, ja Hannoverissa yritys esitteli uuden Rodfine-viimeistelykoneen. Osastolla Guido Schepers (Aix-Cut) ja Marko Tuominiemi.

Hollantilainen Timesavers valmistaa automaattisia levynhioma-, reunanpyöristys- sekä purseen- ja oksidinpoistokoneita ja koneet ovat tuttuja myös suomalaispajoilla. Kuvassa  EuroBLECH-osastolla mukana ollut levynhiomakonemalli 42 WRB 1350, millä voidaan tehdä yli R2 levynreunan pyöristykset sekä myös reikien ja muotojen reunojen pyöristykset.

Pivatic lanseerasi EuroBLECHissä laajennuksen tuoteohjelmaansa, taivutusautomaatin. Uusi Piva Panel Bender  mahdollistaa yrityksen ohjelmassa aimepaa vaativampien profiilien taivutuksen, vahvemmat materiaalit sekä myös pitemmät kappaleet, kertovat totesivat myyntijohtaja Mikael Gröning ja myyntipäällikkö Jukka Heimonen osastolla.