EuroBLECH 2018, Hannover, osa 2

Kari Harju

Kansainvälinen levykonetapahtuma EuroBLECH pidettiin Hannoverissa 23.-26. lokakuuta. Ohessa tapahtumakatsauksen toinen osa, ensimmäinen on julkaistu 31.10.

Amada lanseerasi messuilla VENTIS 3015AJ-kuitulaserissa uudentyyppisen VENTIS-kuitulaserresonaattorin, mikä parantaa leikkaustyön laatua mm. RST:llä ja alumiinilla. Messuilla palkittu järjestelmä perustuu nopeaan laserin värähtelyyn leikkauksen liikeradalla. Pinnan karheus on verrattavissa CO²-laserin jälkeen. Myös uudet ENSIS-sovellutukset olivat osastolla lukuisina esillä.

Salvagninin keskeinen lanseeraus messuilla oli S1 Multipress Combi- levytyökeskus Twin Turret-työkaluin, Twin-pihtisyöttölaitteella sekä 2-tai 3 kW:n kuitulaserresonaattorilla varustettuna. Myös automaattisella työkalunvaihtajalla varustettu B3 Au-To-hybridisärmäyspuristimalli esiteltiin, ja lisäksi esillä oli laajasti muuta konetarjontaa.

Italialainen Warcom tekee särmäyspuristimia eri kokoluokkiin ja toki tarjontaan kuuluvat myös kuitulaserit. Kuvassa Logica-särmäyspuristin demoesittelyssä. Logica on sähköservotoiminen särmäyspuristin, kuvan mallissa taivutuspituus 1250 mm, taivutusvoima 40 tonnia. Logica-sarjan koneita on saatavilla kolmimetrisiin 80 tonnin versioihin saakka.

SafanDarley valmistaa särmäyspuristimia, levyleikkureita ja robottisoluja. E-Brake Premium 35T kuuluu valmistajan sähköservotoimisten särmäyspuristinten tarjontaan ja edustaa samalla E-sarjan neljättä sukupolvea. Sen uusia piirteitä on uudistunut ulkoinen design ja mm. ohjauksen Teollisuus 4.0-valmius.

Japanilaisen Koiken leikkausteknologiaa esittelyssä. Kuvassa Deltatex-plasma, mikä voidaan varustaa kaikkiaan neljällä työasemalla. Plasmaleikkauspään lisäksi kone voidaan varustaa myös polttoleikkauspäällä sekä merkintälaitteella. Uutuutena on Koikelta saatavilla myös SphereBevel 2,5 D -viisteleikkauspää.

XTLbend on saksalaisvalmistaja RASin kahteen suuntaan taivuttava taivutuskone esimerkiksi kasettien ja laatikoiden tuotantoon. Etuihin valmistajan mukaan kuuluvat mm. helppo ohjelmointi, mahdollisuus työskentelyyn koneen edessä ja takana, hybridimittajärjestelmä sekä mm. paikoitusta helpottava Virtual Navigator.