Erikoisluja Strenx

SSAB on lanseerannut Strenx 1100 Plus -nauhalevyn. Uusi kuumavalssattu erikoisluja teräs on hitsattavuutensa ja taivutettavuutensa ansiosta suunniteltu varsinkin nostopuomeihin, nostureihin ja niiden runkoihin sekä muihin nostolaitteisiin.

Perinteisesti hitsaussaumat voivat olla laadukkaimpienkin rakenneterästen heikoin lenkki. Strenx 1100 Plus -teräksessä hitsatun alueen lujuus-, venymä- ja iskusitkeysominaisuudet vastaavat SSAB:n mukaan perusaineen taattuja vähimmäisarvoja. Tästä syystä se soveltuu ihanteellisesti nostolaitteisiin ja muihin rakenteisiin, joissa hitsaussaumojen yhtäläisestä lujuudesta on hyötyä.

Uusi teräs mahdollistaa samalla innovatiivisen suunnittelun. Hitsatun ja lämpökäsitellyn alueen lujuuden ja sitkeyden optimaalinen yhdistelmä on etu suunnitteluprosessissa. Suunnittelu voi laajemmin perustua samaan staattiseen lujuuteen suunnittelusäännöstöstä riippuen. Näin nostolaitteiden valmistajat voivat parantaa tuottavuuttaan ja suunnitella entistä kehittyneempiä koneita, toteaa SSAB tiedotteessaan.

Lue myös: Uusia Multisteel-teräslajeja