Erikoiskonevalmistaja Metecno investoi uusiin toimitiloihin

Hämeenkyröläinen erikoiskonevalmistaja Metecno Oy on käynnistänyt uusien toimitilojen rakentamisen Nokialla Juhansuon yritysalueella, tutummin Kolmenkulmassa. Tavoitteena on saada pinta-alaltaan 900 neliömetrin suuruinen tuotantohalli suunnitteluosastoineen käyttökuntoon loppusyksyyn mennessä. Muutolla suurempiin tiloihin Kolmenkulmaan haetaan ennen muuta kasvua liiketoimintaan, mutta myös yrityksen ulkoisen saatavuuden parantamista.

”Niin, yksi tärkeä aikakausi yrityksen historiassa päättyy tämän muuton myötä”, toteaa yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Matti Metsähonkala.

Metecno Oy on vuodesta 2008 alkaen tarjonnut laajan valikoiman palveluita kone- ja prosessisuunnittelun alalla Metsähonkalan omalle tilalle rakennetusta hallista käsin. Ajan myötä on käynyt kuitenkin selväksi, että hallin koko ja sijainti asettavat rajat myös liiketoiminnan koolle.

”Välillä tilaamamme osat eivät tulleet perille, vaan päätyivät muutaman kilometrin päähän toiseen yritykseen. Jätettiinpä kerran yksi rahti ihan tien poskeen, kun ei löydetty hallia!” naurahtaa Metsähonkala.

Samanlaista pulmaa ei liene edessä, koska uusi toimitila näkyy selvästi Porintielle ja moottoritielle asti: “Ajanmukaisilla tiloilla voimme huomioida myös asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme entistä paremmin.”

Suunnittelu- ja automaatiotalo

Suunnittelu- ja automaatiotalona Metecnon palveluihin kuuluvat sähkö-, automaatio-, hydrauliikka-, pneumatiikka- ja mekaniikkasuunnittelu. Yritys tarjoaa myös kokonaisvaltaisia, räätälöityjä ratkaisuja yrityksille eri teollisuudenaloilla ja näistä näkyvimpiä esimerkkejä ovat vanhan konekannan modernisointi ja erikoiskoneiden valmistus avaimet käteen -toimituksena.

 Etenkin erikoiskoneiden suunnittelu ja valmistus ratkaisuna asiakkaan erityiseen pulmaan sytyttää koko henkilökunnan innovoinnin äärelle.

”Kysyntää erilaisille erikoiskoneille, eli muille kuin kaupan varastosta valmiina ostettaville, tuntuu olevan aina vaan enemmän. Olemme valmistaneet omalla MeteCNC-tuotemerkillämme jo kymmeniä laitteita ja haluamme vahvistaa tätä osa-aluetta entisestään. Emme panisi pahaksemme, jos meidät tunnettaisiin laajemmaltikin Suomessa nimenomaan erikoiskonevalmistajana”, painottaa Metsähonkala.

Rekrytoinnit suunnitelmissa

Tällä hetkellä Metecno työllistää yhdeksän henkilöä, mutta uusien toimitilojen kapasiteetti antaa mahdollisuuden jopa tuplata henkilöstön määrän. Jotain yrittäjän tarmosta kuvaa sekin, että Metsähonkala toimii hallin rakennuttajana oman toimensa ohella.

“En olisi ryhtynyt rakentamaan tätä hallia, ellen uskoisi yrityksen mahdollisuuksiin kasvaa. Kun minulle tulee mahdollisuus rekrytoida uutta osaavaa väkeä, teen sen”, linjaa Metsähonkala.

Metsähonkalan sanoille löytyy katetta, sillä Metecno Oy on viimeisten viiden vuoden ajan kuulunut AAA-luottoluokituksen saaneiden joukkoon ja viime vuonna Metecno nousi Kauppalehden Menestyjät-listallekin. Tämän vuoden puolella on jo ehditty vahvistaa yrityksen markkinointiosaamistakin.

“Toki tässä tehdään ennen kaikkea liiketoimintaa, mutta kyllä koko henkilökuntaa motivoi työskentelyssä uuden kehittely ja muiden yritysten auttaminen. Tunne on mahtava, kun kykenemme ratkaisemaan asiakkaamme pulman, johon hän ei löydä muualta ratkaisua. Toivottavasti uusien toimitilojen avulla kykenemme ratkaisemaan entistä laadukkaammin näitä pulmia”, toivoo Metsähonkala.