Eltechnika poisti pullonkaulan

Kari Harju

Metallitöissä kappaleenkäsittelyyn uppoaa usein paljon aikaa. Lappeenrannassa ohutlevyä käsittelevässä Eltechnika Finlandissa asia ehti tulla viime vuosina hyvin tutuksi. Kun yritys hankki aiemman tekniikan oheen ja tilalle kappaleenkäsittelyllä varustettua lävistyksen ja kuitulaserleikkauksen yhdistelmätekniikkaa, tuottavuuteen odotetaan melkoista loikkaa.

Työn iloa. Uusi solu lisää tuottavuutta ja poistaa tuotannon pullonkaulan, sanoo Eltechnika Finlandin Lauri Arminen, kuvassa vasemmalla. Prima Powerin Jorma Kujala on samaa mieltä.

Eltechnika Finland Oy on mielenkiintoinen yritys niin taustaltaan kuin toiminnaltaankin.

Yrityksen tarina alkaa puhelinsoitosta, jonka pitkän teollisen uran tehnyt, mutta tuolloin jonkin aikaa työttömänä ollut DI Lauri Arminen sai työvoimatoimistosta. Kyseessä oli kutsu työhaastatteluun.

Paikan päällä kävi selväksi, että työpaikka koski, ei enempää eikä vähempää, kuin uuden tehtaan perustamista ja sen toiminnan aloittamista seuraavan kolmen kuukauden aikana.

Työnantaja oli venäläinen liikemies, Vladimir Argunov, joka omisti Venäjän markkinoille sähkölaitteita valmistavan yrityksen. Sen tarpeisiin tuli käynnistää Suomen puolelle yritys, joka tekisi Pietariin päämiehelleen levytöitä. Järjestelyn taustalla mainittiin Suomen puolen Pietaria edullisempi tuotantotilojen ja koneiden hankintajärjestelyjen hintataso.

”Olihan se melkoinen tarjous. Täytyi sitä oikein tovi miettiä”, sanoo Arminen.

Jos joku toinen olisi siinä vaiheessa kieltäytynyt kohteliaasti, Arminen otti erilaisen näkökulman asiaan. Hän laittoi toimeksi. Sen seurauksena Lappeenrannan Joutsenossa on vuodesta 2010 toiminut hänen johtamansa ohutlevynkäsittelijä, mikä työllistää yksitoista suomalaista metallin ammattilaista ja teki viime tilikautensa liikevaihdokseen noin 2,5 miljoonaa euroa. Suomessa erikoisen venäläisomisteisen tehtaan tuotteet menevät Pietariin päämiehelle, joka kuuluu alallaan Venäjän suurimpiin.

”Teemme päämiehemme sähkökaappeihin ja kytkinlaitteisiin runkoja, kuoria sekä mekanismiosia. Lisäksi muutkin levytyöt sujuvat tarpeen mukaan”, kertoo Arminen.

Solu asennettiin vuodenvaihteen tienoilla. Solu yhdistää lävistyksen, kuitulaserleikkauksen, kierteityksen, muovauksen ja kappaleenkäsittelyn samaan kokonaisuuteen.

Konekalusto valmiiksi hankittuna

Yrityksellä oli mielenkiintoinen alku, ja melkoinen kertomus on sen jatkokin. Ainakin kehitysmielessä. Sen taustalla ovat tehneet vakaa kysyntä sekä tilojen ja toimintamahdollisuuksien jalostaminen. Siihen puuhaan Arminen on saanut Pietarin suunnasta varsin vapaat kädet.

Alkuun lähtökohta tehtaan kaluston suhteen oli kuitenkin haastava.

”Kun aloitin, omistaja oli valmiiksi ostanut paitsi tilan, aiemman kirjapainon, tehnyt esisopimuksen myös koneista, jotka sitten ensitöikseni ostin”, sanoo Arminen.

Yrityksen konekanta koostui särmäyspuristimesta, levytyökeskuksesta, kanttikoneesta sekä laserista. Koneet olivat sinänsä pätevää kalustoa, mutta stand alone-ratkaisuja ilman kappaleenkäsittelylaitteistoja. Tuotanto kuitenkin saatiin käyntiin remontoiduissa tiloissa ja suunnitellussa ajassa.

Pian Arminen lähti muovaamaan konekantaa eteenpäin. Levytyökeskukseen hankittiin levynvaihtaja ja laseriin vaihtopöytä. Lisää särmäyspuristimia ostettiin osin myös paikallisen ely-keskuksen tuen ansioista ja myöhemmin hankittiin myös särmäyksen robottisolu. Näin tuottavuus saatiin jo paremmille urille.

Kytkinten runkoja ennen maalausta. Runko-osien tuotanto vaatii monipuolista leikkausta, lävistystä ja kierteitystä. Silki valmistus sopii uudelle järjestelmälle hyvin.

Iso kehitysaskel tehtaan toimintaan oli päämiehen ideoima kappaleiden pulverimaalauksen siirtäminen Pietarista Lappeenrantaan ja tehtaan laajentaminen sen myötä. Kun samalla Lappeenrantaan siirtyi Pietarista kytkinten runko-osien valmistus, robotisoitiin myös hitsausta. Se puolestaan mahdollisti olennaisen loikan myös levynkäsittelyyn.

”Tarvitsimme nyt lisää tehoja ja tarkkuutta laserleikkaukseen, lävistykseen ja toki myös kappaleenkäsittelyyn. Siihen ratkaisuksi tuli yhdistelmäsolu”, sanoo Arminen. Viime vuodenvaihteen tienoilla Lappeenrantaan asennettiin uutta lävistyksen ja kuitulaserleikkauksen yhdistelmätekniikkaa kappaleenkäsittelyn automaatiolla varustettuna.

 

Yhdistelmätekniikkaa automaatiolla

Järjestelmän ydin on Combi Genius, pari vuotta sitten markkinoille tullut Prima Powerin yhdistelmäkone, missä sähköservotoiminen lävistys ja kuitulaserleikkaus tapahtuvat samassa kokonaisuudessa. Myös kierteitys, alapuolinen muovaus ja merkkaus tehdään samalla yhdistelmällä, taivutuskin.

”Kun kaikki tapahtuvat samassa yhteydessä, vältytään monilta levyn siirroilta ja lyhennetään asetusaikoja”, toteaa Arminen.

Koneessa on mukana työtä sujuvoittavia innovaatioita useampikin. Yksi olennaisimmista on pyörivä puskin, mikä lyhentää työkalunvaihtoaikoja ja mahdollistaa työkalujen optimimäärän sijoittamisen koneen revolveriin. Näin ei synny pysähdyksiä työkalunvaihdossa eikä asetuksien tekemisessä.

”Lisäksi koneessa on nippu aivan uusia optioita. Combi Genius on nyt edennyt toiseen sukupolveen, mikä tuo mukanaan uutuuspiirteitä. Uudet optiot liittyvät esimerkiksi työvalvontaan, kuten pistimen ja kierretapin monitorointiin tuotannon aikana”, Jorma Kujala Prima Powerilta kertoo.

Eltechnikan koneessa 3kW laserlähde yhdessä leikkuupään optisten ratkaisuiden kanssa merkitsevät sujuvaa ja luotettavaa laserleikkuuta yhdistettynä automaattiseen poimintaan.

Lastaus- ja pinontarobotti LST:n avulla luonnistuu materiaalivirran automatisointi. Miehittämätön tuotanto on jatkossa mahdollinen.

Aivan olennainen piirre Eltechnikan kannalta kokonaisuudessa on myös se, että koneen yhteydessä toimii automaattinen kappaleenkäsittelyjärjestelmä, lastaus- ja pinontarobotti LST, mikä täysautomatisoi materiaalivirran. Kompakti, sekä imukuppi-, että magneettitarraimella varustettu LST lastaa materiaalit koneelle, poimii valmiit kappaleet ja pinoaa ne ohjelmoituihin osoitteisiin paleteille. Näin järjestelmän myötä Lappeenrannassa päästään jatkossa miehittämättömään tuotantoon.

”Mahdollisuudet erittäin vahvaan kasvuun”

Lauri Armisen mukaan kauan suunnitellun ja odotetun lävistys/leikkausjärjestelmän myötä Eltechikan odotukset tuotantomahdollisuuksiensa jatkokehittämiseen ovat suuret.

Jauhemaalaamo valmistui Lappeenrannan tehtaan laajennusosaan vuonna 2014. Tehtaan uusin, viime vuonna valmistunut laajennus odottaa parhaillaan käyttöönottoaan. Se mahdollistaa yrityksen jatkokehityksen ja myös uuden investoinnit.

”Solu poistaa tuotannostamme ison pullonkaulan. Tuotannon nopeus ja sujuvuus kasvavat olennaisesti ja oma vaikutuksensa uudella teknologialla on myös tuotannon laatuun. Lisäksi sähköservo- ja kuitulaserteknologian etu on myös alhainen energiankulutus. Näin säästöäkin kertyy melkoisesti.”

Lappeenrannassa odotellaan jatkossa huomattavaa, jopa viidenneksen, lisäystä tuotantoon.

Eltechika Finlandin tuotannon ja tuottavuuden kasvulla on suora vaikutus myös päämiehen toimintaan Pietarissa. Suomesta tulee peräti neljä viidennestä Pietarin tehtaan runko-osista, joten sielläkin suunnassa odotuksen Lappeenrannan investoinnin osalta ovat isot. Tehdasta Pietarissa johtaa nyt Vladimir Argunovin poika Aleksei Argunov.

”Tuottavuuden lisä täällä merkitsee isoa mahdollisuutta tuotannon nostamiseen jatkossa myös siellä. On puhuttu jopa useiden kymmenien prosenttia kasvusta. Ainakin itse näen sen myös täysin mahdollisena”, sanoo Lauri Arminen.