DMG Mori uudistaa Ultrasonic-sarjaa

Erikoisempaa teknologiaa: DMG Mori muokkaa vaativien materiaalien koneistukseen tarkoitettua, ultravärähtelyä koneistuksen yhteydessä hyödyntävää Ultrasonic-konesarjaansa. Keväällä esiteltiin uudistunut Ultrasonic 20 linear.

Ultrasonic 20 linear on kompakti kone tehokkaaseen 5-akselisen koneistukseen.

DMG Morin Ultrasonic-sarja on varsin ainutlaatuinen konesarja.

Sarjan koneissa käytetään koneistuksen yhteydessä erityislaittein aikaansaatua ultravärähtelyä työkalujen hallitun värähtelyliikkeen muodostamiseen.

Korkeataajuisen värähtelyn etuja ovat esimerkiksi energiantarpeen väheneminen, lastunmuodostuksen tehostuminen ja työkalujen kulumisen väheneminen.

Etuna on myös se, että menetelmä soveltuu myös vaativien materiaalien koneistukseen kovista hyvin hauraisiin saakka.

Konevalmistaja DMG Morin ohjelmaan nämä ultravärähtelyllä varustetut 5-akseliset erikoistyöstökoneet ovat kuuluneet pitkään. Hiljattain tarjonta on päivittynyt, tuore esimerkki on uudistunut konemalli Ultrasonic 20 linear.

Kone soveltuu hyvin tarkkuustöihin mm. optiikan tai lääketieteen teknologian alueen valmistajille ja muottien tekijöille.

Uusia innovaatioita

ULtrasonic-sarjan koneet perustuvat rungoltaan DMG Morin suurnopeuskoneisiin.

Keskeinen lisäelementti on ultravärähtelygeneraattori, ja esimerkiksi se on Ultrasonic 20 linearissa uusi. Samalla se on nyt täysin digitaalisesti ohjattu.

Ultravärähtelytoimilaitteista koneen työkalupidikkeet voidaan vaihtaa automaattisesti ja ne on varustettu värähtelyn aikaansaavin pietsoelementein, jotka aktivoidaan taajuudeltaan 20-50 kHz:n induktiojärjestelmän avulla. Normaalia työkalukiertoa vahvistaa näin lisäliike määritellyllä värähdyslaajuudella pituussuunnassa. Leikkausreunojen tai hiomisalueiden taipumista kontrolloidaan NC-ohjelman avulla ja se voi olla 10 μm tai jopa korkeampi.

Hionnan, porauksen tai jyrsinnän aikana värähtelyt säästävät prosessin voimavaroja ja lisäävät volyymia sekä työkalun käyttöikää vaikkapa lasin, keramiikan, safiirien, kovametallien ja komposiittimateriaalien sekä karbidin käsittelyssä. Samalla valmistajan mukaan myös tarkkuus ja prosessin luotettavuus lisääntyvät, voitelu ja jäähdytys tehostuvat sekä irrallisten hiukkasten poisto työalueelta käy sujuvasti. Automaattitoiminnot mahdollistavat prosessien optimoinnin ja valvonnan.

Lisää suorituskykyä

Ultrasonic 20 linearin rakenne on perinteisen gantry-tyyppinen, mutta ulkoinen koko on uusimman sukupolven myötä pienentynyt 3,5 neliömetriin.

Vaativille materiaaleille. Zirkonium-implantin koneistusta.

Y-akselissa on kaksoiskäyttö ja kone on varustettu integroidulla jäähdytyksellä, missä käyttölaitteiden, karojen ja säätölaitteiden lämpötilaa seurataan jatkuvasti. Varustukseen kuuluvat myös lineaariset mittausjärjestelmät.

Käyttöjen suorituskyky on uudessa versiossa kasvanut aiemmasta, lineaarikäytöt saavuttavat yli 2 G:n kiihtyvyyden, pikaliikenopeudet ovat max. 40 metriä minuutissa. Työpöydän A-akseli kääntyy -15 ° - 130°, C-akseli pyörii 360°. C-akselin kierrosnopeus 1500 1/min optiona mahdollistaa myös jyrsinnän/pyöröhionnan sekä sorvaus- ja jyrsintätyöt.

Uudistamisen jälkeen koneeseen käyvät nyt myös aiempaa suuremmat työkalut, halkaisijat voivat olla jopa 50 mm. Työkappaleen enimmäispainoa voidaan myös lisätä 10:stä 15 kilogrammaan.

Koneen perusversiossa on 15 kW: n moottori ja HSK-32-työkalupidike, suurin kierrosluku on 42 000 1/min. Optiona on saatavilla 60 000 kierroksen HSK-40-karalla ja jatkuvalla voitelulla.

Kone on suunniteltu modulaariseksi, mikä mahdollistaa konfiguroinnin sovelluskohtaisesti. Kone voidaan varustaa myös 1500 1/min kääntö- ja jyrsintäpöydällä. Työkalumakasiini on 24-paikkainen, 60-paikkainen on optio.

Vaativille materiaaleille

DMG Morin Ultrasonic-sarjaan kuuluu koneita eri kokoluokkiin. HSC-koneistuksen ja ultravärähtelyn saman pakettiin yhdistävät koneet mahdollistavat vaativien materiaalien, kuten nikkelin tai titaanin seosten, magnesiumin, volframin ja komposiittimateriaalien jyrsinnän ja porauksen.

Tehoa voidaan vähentää jyrsintäsovelluksissa titaanilla 30 prosentilla, teräkselle kaksinkertaiset syöttönopeudet ovat mahdollisia, ja muille materiaaleille, kuten magnesiumille, syöttönopeutta voidaan nostaa jopa viisinkertaisiksi.

Optiovarustus sisä- ja ulkopuoliseen hiontaan.

Uuden sukupolven myötä Ultrasonic 20 linear toimitetaan ulkoisesti uudistuneena. Kone on myös varustettu Celos-käyttöliittymällä, erityisesti Ultrasonic-koneille kehitetyt sovellutukset prosessin visualisointiin, optimointiin ja valvontaan lisäävät käytettävyyttä. (KH)