Intopalo Digital käynnistyy

Insta ja ohjelmistotalo Intopalo perustavat Tampereelle turvallisen digitalisaation ja automaation yrityksen Intopalo Digitalin. Samalla Insta-konserni kasvaa yli tuhannen työntekijän kansainväliseksi huippukeskukseksi (Center of Excellence), jonka tavoitteena on jatkossa luoda 300 uutta työpaikkaa. Yritys tavoittelee edelläkävijän asemaa nopeasti kehittyvillä turvallisen digitalisaation maailmanmarkkinoilla.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Insta DefSec Oy:n varatoimitusjohtaja Jari Mielonen, Insta Group Oy:n toimitusjohtaja Henry Nieminen, Intopalo Oy:n toimitusjohtaja Juha Latvala ja Insta Automation Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtinen. Kuvaaja: Tiina Suvanto / Insta.

"Olemme jo pitkään tuottaneet kriittisiä järjestelmiä puolustusteollisuudessa sekä kyber- ja tietoturvaratkaisuja yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamiseksi. Yhdistämällä voimamme Intopalon kanssa pystymme tarjoamaan samankaltaisia ratkaisuja nyt myös siviilitoimialoille, kuten teollisuuteen. Turvallinen digitalisaatio koskettaa kaikkia, ja ilman sitä yhteiskunta ja yritykset ovat haavoittuvia. Se on tätä päivää", toteaa Insta Groupin toimitusjohtaja Henry Nieminen.

Insta Group on suomalainen, turvalliseen digitalisaatioon, automaatioon ja johtamisen ratkaisuihin keskittynyt teknologiakonserni ja perheyritys, jolla on vahva markkina-asema teollisuuden automaatiossa, kyberturvallisuudessa, puolustusteknologiassa ja hätäkeskusratkaisuissa. Ohjelmistotalo Intopalo puolestaan on erikoistunut ohjelmistoalustojen rakentamiseen, datahallintaan ja -analytiikkaan sekä teollisuuden tietoturvalliseen digitalisaatioon. Intopalo siirtyy liiketoimintakaupalla Insta Groupin omistukseen.

Perustettavassa Intopalo Digitalissa yhdistyvät kriittisen infrastruktuurin ja teollisuuden tarvitsema osaaminen. Intopalo Digitalin ydinliiketoimintaa on teollisuusautomaation, liikkuvien laitteiden ja koneiden digitalisaatio, mikä tukee koko Insta-konsernin strategisia kasvutavoitteita.

"Asiakkaat hakevat ketteryyttä, tuottavuutta, läpinäkyvyyttä ja säästöjä. Käytännön sovelluksia ovat esimerkiksi korkean tietoturvan digitalisointialustat, reaaliaikaiset tilannekuvajärjestelmät sekä prosessien tehostaminen ja automatisointi koneälyn avulla", kertoo Insta DefSec Oy:n varatoimitusjohtaja Jari Mielonen.

Uuden toimialayhtiön myötä Insta Groupista kasvaa yli 1 000 henkilöä työllistävä konserni, jonka liikevaihto on 130 miljoonaa euroa. Osaajia rekrytoidaan lähivuosina arviolta 300 lisää. Intopalo Digitalin tähtäimessä ovat nopeasti kasvavat globaalit markkinat. Aluksi toiminta laajenee Saksassa, sillä Intopalolla on jo toimipiste ”teollisuuden Piilaaksossa” Baijerissa.

Maailmanlaajuisesti teollisuusyritykset investoivat seuraavien kolmen vuoden aikana digitalisaatioon noin 900 miljardia dollaria vuodessa, ja 80 % kustannusvaihteluille herkästä teollisuudesta pitää sitä prioriteettinaan.

"Vahvan teollisuus- ja teknologiataustan turvin meille tarjoutuu mahdollisuus nousta johtavaksi toimijaksi turvallisen digitalisaation maailmanmarkkinoilla. Tarjoamme kokonaisvaltaisia ratkaisuja vaativimmillekin teollisille asiakkaille. Tietoturvalliset digitaaliset järjestelmät kuuluvat kaikille", sanoo Intopalon toimitusjohtaja Juha Latvala.