DA-Group osti HeViMet Oy:n

Teknologiakonserni DA-Group on ostanut HeViMet Oy:n koko osakekannan. HeViMet suunnittelee ja valmistaa ruiskupuristusmuotteja muoviteollisuuden tarpeisiin. Lisäksi yritys palvelee asiakkaita tarkkuusmekaniikkaosissa erikoiskoneistuksin, lankasahauksin sekä kipinätyöstöin.

HeViMet Oy:n toimitusjohtaja Vili Heiskanen ja DA-Groupin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi mekaniikkavalmistuksen tuotantohallissa. Kuva: Lassi Puhtimäki

HeViMet on jo muuttanut tuotantonsa Forssaan DA-Groupin päätoimipaikkaan ja jatkaa toimintaansa omalla nimellään myös yrityskaupan jälkeen.

HeViMet palvelee globaalisti toimivia suomalaisia yrityksiä, joiden tuotteita tai niiden osia valmistetaan muovista. Yhteistä DA-Groupin ja HeViMetin mekaniikkavalmistuksessa on vaativat työstötarkkuus- sekä laatuvaatimukset. Hyvin suunnitellut sekä laadukkaat ruiskupuristusmuotit ovat kriittinen osa monen valmistavan yrityksen tehokasta tuotantoa.

DA-Group -konsernin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi kertoo, että yrityskauppa on yksi askel, joka vahvistaa merkittävästi DA-Groupin Forssaan perustettua huippuluokan tarkkuusmekaniikan valmistuskeskittymää.

”Yrityskauppa oli looginen lopputulos, joka perustui molempien tahtotilaan palvella asiakkaitaan kokonaisvaltaisemmin. DA-Group on toimittanut jo yli vuosikymmenen ajan tarkkuusmekaniikkaa vaativia järjestelmiä sekä instrumentteja mm. radio- ja mikroaaltoteknologiaa sisältäviin sovelluksiin avaruus- ja puolustusteollisuudelle.”

Investointeja konekantaan

Yrityskaupan myötä DA-Group tulee investoimaan HeViMetin konekantaan modernilla ja automatisoidulla 5-akselisella työstökeskuksella. Tämä investointi tulee palvelemaan HeViMetin asiakkaiden lisäksi koko DA-Groupin mekaniikkavalmistusta ja mahdollistamaan tarkkuudeltaan entistäkin vaativimpien osien laadukkaan valmistuksen. Automatisoinnin ansiosta investointi tarjoaa konsernille korkealuokkaisen laatutason lisäksi merkittävästi nykyistä suuremman tuotantokapasiteetin.

HeViMetin toimitusjohtaja Vili Heiskanen taustoittaa, että HeViMet on valmistanut muotteja lasten muovimukeista ja LED-linsseistä vaativiin puolustussektorin laitteiden tarpeisiin. HeViMetin ammattilaiset ovat suunnitelleet sekä valmistaneet muotteja myös useisiin hyvin arkisiin esineisiin kuten puutarhatyökaluihin. Vuonna 2015 perustetun yrityksen henkilöstöllä on vuosikymmenien osaaminen sekä kokemus työvälineiden valmistamisesta.

”Monet suomalaiset yritykset ovat joutuneet tilaamaan ulkomailta huipputarkkuutta vaativia muotteja sekä palveluita. HeViMetin tavoitteena on nyt tarjota tähän tarpeeseen aidosti kotimainen sekä erittäin laadukas vaihtoehto.”