DA-Group ja Surma yhdistävät voimansa

Forssalainen teknologiakonserni DA-Group ostaa helsinkiläisen Surma Ltd:n koko osakekannan. Yrityskauppa vahvistaa konsernin mahdollisuuksia osallistua merkittäviin kotimaisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin merivoimille, telakoille sekä muille alan toimijoille. Kaupan jälkeen Surma jatkaa liiketoimintaansa tytäryhtiönä omalla brändillään. Yrityksen johto ja henkilöstö jatkavat nykyisissä tehtävissään.

Kristian Tornivaara (Surma) ja Sami Kotiniemi (DA-Group).

DA-Group tarjoaa vedenalaistoiminnan ratkaisuja puolustussektorille. Surma on laivojen kokonaisvaltaiseen taistelunkestävyyteen erikoistunut asiantuntijaorganisaatio. Surma on tunnettu ja arvostettu toimija laajalti maailmalla ja Suomessa erikoisalansa selvä johtaja.

Yhdessä DA-Group ja Surma tähtäävät vahvempaan markkina-asemaan laivastoteknologiapalveluiden tarjoajana. Selvänä keihäänkärkenä on modernien vedenalaisen puolustusteknologian ratkaisujen kehittäminen ja tarjoaminen vastaamaan meripuolustuksen nopeasti kehittyviä teknologisia haasteita. Asiakkaat hyötyvät laajemman osaamisen myötä syntyvistä innovatiivisista ratkaisuista. Lisäksi toimintamme jatkuvuudenhallinta tulee olemaan kasvavan tuotevalikoiman ja asiakaskunnan ansiosta paremmalla tasolla.

DA-Group -konsernin toimitusjohtaja Sami Kotiniemi kertoo, että yhtiöt ovat tehneet menestyksekkäästi yhteistyötä vaativissa kansainvälisissä projekteissa.

”Yrityskauppa on yksi luonnollinen askel, joka vahvistaa merkittävästi jo ennestään kattavaa tarjontaa ja osaamista puolustussektorin toimijoiden tarpeisiin. Haluamme yhdistää kahden huippuluokan toimijan osaamisen tarjotaksemme kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille kokonaisvaltaisia meripuolustusalan ratkaisuja. Kaupan myötä DA-Group saa myös luontevasti toimipisteen aivan Helsingin keskustaan.”

Surman toimitusjohtaja Kristian Tornivaara on innoissaan alkavasta yhteistyöstä.

”DA-Group on suomalainen kasvava ja kansainvälistä kasvua hakeva puolustusteollisuusyritys, jonka teknologiastrategia tukee vahvasti Surman kehitystä. Surmasta DA-Group saa hyvän lisän osaamiseensa erityisesti kansainvälisesti merivoimia palvelevissa ratkaisuissa ja vedenalaisessa teknologiassa. Surman verkosto ja kansainvälinen toimialaosaaminen lisäävät yhteistä kykyä kehittää molempien liiketoimintaa. DA-Group vahvistaa Surman menestymisen kannalta tärkeitä resursseja ja olemme varmoja, että tässä järjestelyssä osiensa summa tulee olemaan paljon enemmän kuin mitä yhtiöt olisivat vain pelkkää yhteistyötä tiivistämällä saavuttaneet. Kaikki siis voittavat, myös asiakkaamme.”