Cadman Suite 8.5 esiteltiin

Belgialaisvalmistaja LVD on julkaissut uuden version Cadman-ohjelmistopaketistaan.

Lajittelutoimet sujuvat Touch-i4 -tabletin avulla.

Uusi Cadman Suite 8.5 sisältää päivityksiä kaikkiin Cadman-moduuleihin.

Sellaisia ovat esimerkiksi aiempaa intuitiivisempi käyttö, integrointimahdollisuus LVD:n Touch P-ohjaukseen sekä yhdistettävyys muiden valmistajien leikkaus- ja lävistyslaitteisiin.

Näin Cadman virtaviivaistaa valmistusprosessia 3D-konseptista online-viestintään, tuotannonvirtojen hallintaan ja leikkaukseen, lajitteluun sekä taivutukseen saakka.

Samalla päivitykset tekevät ohjelmistosta valmistajan mukaan aiempaa tehokkaamman työkalun nykyaikaisen valmistuksen ja Teollisuus 4.0: n digitaaliseen tuotannon tarpeisiin.

Uutta kaikissa moduuleissa

Taivutuksen CAM-softa Cadman-B:ssä on uudistunut taivutusratkaisun etsintä aktiivikatalogeihin pohjautuva työkalun esivalinta mukaan lukien.

Ohjelmisto suosittelee työkaluja, tarkistuksia tehdään useita, lopuksi tehdään törmäystarkistus. Älykäs tuontitoiminto mahdollistaa kappaleen tuonnin yksittäin tai nipussa. Yksittäiset taivutusmuodot voidaan tunnistaa tai niitä voidaan poistaa automaattiprosessista.

Cadman-B on nyt saatavilla myös LVD:n Synchro-Form -sarjan särmäyspuristimiin. Synchro-Form on adaptiivinen taivutusjärjestelmä, mikä on kehitetty kookkaiden profiilien taivutuksen tarpeisiin.

Touch-B ohjaussofta, jota voidaan käyttää yhdessä Cadman-B:n kanssa, on myös kehittynyt eteenpäin. Sekvenssivaihdot eli väliajat taivutusten välillä, on optimoitu. Sen myötä työnopeus ja sitä kautta tuottavuus on aiempaa suurempi.

Uusia toimintoja laserleikkaukseen ja lävistykseen

CAD/CAM-softamoduulit Cadman-L ja Cadman-P tarjoavat LVD:n  mukaan nyt aiempaa sujuvampaa nestausta laserleikkauksen ja lävistyksen yhteyteen. 

Uudet toiminnot laserleikkauksen sekä lävistyksen valmisteluun, kuten lämpövaikutuksen minimointi tai materiaalin laatuparametrit varmistavat sujuvan automaattisen valmistautumisen laserleikkaukseen. Osat voidaan myös havaita automaattisesti tai manuaalisesti usean osan piirustuksesta.

Cadman-Job yhdistää uusimman LVD:n Touch-P -ohjauksen lävistinkoneisiin ja sen kautta integroidaan myös muiden valmistajien laitteet tuotantokokonaisuuksiin. Cadman-Job yhdistää tilaukset ja tilausten prosessoinnin tehtaan lattiatason toimintoihin mahdollistaa näin toimitusketjut tilauksesta valmiiksi tuotteeksi saakka. Softa mahdollistaa tuotannon reaaliaikaisen seurannan, tuotannon ja resurssien käytön optimoinnin.

Kappaleen sijoittelu Touch-i4:ssä

LVD:n Touch-i4 -tabletti toimii yhteistyössä Cadman-Jobin kanssa ja sen kautta mahdollistuu lajittelu kappaleiden leikkauksen jälkeen. Mukana on nyt toiminto, minkä kautta voidaan sijoittaa kappaleet tiettyyn paikkaan, mikä voi olla tunnistettu kuljetin tai varasto.

Älykkään piirtämisen CADMAN-SDI tuottaa kustannusarvioita järjestelmään tuoduista CAD-tiedostoista entistä helpommin ja tarkemmin. Sisäänrakennetut kustannusohjaimet auttavat valmistajia tunnistamaan osan todelliset tuotekohtaiset kustannukset. CADMAN-SDI tarjoaa myös enemmän toimintoja tiedostojen vientiin ja tuontiin. Lisäkustannukset, kuten pisin kaarenpituus ja taivutusvoiman enimmäismäärä, ovat osa näytön tai vientitiedoston tietoja. (KH) www.prodmac.fi