Bystronic-automaatio messuesittelyssä

Kari Harju

Levykonevalmistaja Bystronic esitteli uutuuksiaan EuroBLECH-tapahtumassa Hannoverissa lokakuussa. Bystronic painottaa, että verkotettu tuotanto, integroitu automaatio ja digitaaliset palveluratkaisut ovat yhä keskeisempiä tekijöitä optimoidulle tuotannolle. Sen myötä painopiste osastolla oli tuotannon täysautomaatiosovelluksissa.

Bystronicin painopiste Hannoverissa oli tuotannon täysautomaatiosovelluksissa. ByStar Fiber-mallistoon lanseerattiin uusi teholuokka 12 kW.

Messuilla esillä oli automaattilinja, minkä ydin oli 10 kW:n ByStar Fiber -kuitulaser. Kappaleenkäsittelystä huolehti lataus- ja purkuautomaatio laserin ja integroidun varastojärjestelmän välillä. Materiaalivahvuudet ovat 0,8-25 mm ja maksimikapasiteetti 24 tonnia.

Xpert Pro-särmäyspuristin+robottijärjestelmä esittelyssä.

Linjaa voidaan jatkossa laajentaa porauksen ja kierteityksen mahdollistavan ByFlex-järjestelmän myötä, ja mukana on myös merkkaustoiminto.

Kuitulaserien ByStar Fiber-mallistoon messuilla Bystonic lanseerasi messuilla uuden teholuokan, mikä on 12 kW. Tämä uutuus mahdollistaa laserleikkauksen 30 mm materiaalivahvuuksiin saakka.

Uusi sukupolvi oli esillä myös BySmart Fiber-sarjaan. Sarjan koneet voidaan varustaa 6 kW:n laserilla ja automaatiosovellutuksilla eri tuotantotarpeisiin.

Leikkauksen ja taivutuksen automaatiota

Uutta oli esillä monenlaista uutta myös taivutuksen puolelle. Soluratkaisu yhdisti Xpert Pro-särmäyspuristimen robottijärjestelmään, missä 7-akselinen robotti poimii taivutettavat kappaleet, vie ne taivutukseen ja lajittelee ne työn mukaan.

Solulla voidaan käsitellä kappaleita 270 kg:aan saakka. Robotti voidaan myös varustaa särmäyspuristimella tarvittavin työkaluin, sen vuoksi soluun on integroitu myös työkalumakasiini. Solu soveltuu niin suurten volyymien valmistukseen kuin vaihtuviin töihin pienillä sarjoilla.

Bystronic MES on uusi järjestelmä ohutlevyn tuotantoon.

Xpert Pro tuotesarja on kehittynyt viime aikoina niin joustavuutensa kuin suorituskykynsä puolesta. Ominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi dynaaminen bombeeraus, useat eri apufunktiot sekä kulmamittaus.

Putkenleikkauksen alueelle messuilla oli keskeisesti mukana FL 170 3D tytäryhtiö TTM Laserin osastolla. Ratkaisu mahdollistaa pituudeltaan 12,5 metristen kappaleiden käsittelyn, viisteet 45 asteeseen saakka.

Lisäksi esillä oli monenlaista muuta ajankohtaista tuotteistoa, Bystronic MES on uusi kokonaisjärjestelmä ohutlevyn tuotantoon, Shop Floor Systen taasen automaattisen verkotetun tuotannon ohjaukseen ja seurantaan. Uusia appeja ovat ByCockPit tuotannon analysointiin ja visualisointiin, ByFinance rahoituksen kysymysten analysointiin sekä RSA App online-tukeen.