Bull-särmäyspuristinsarja Coastonelta

Coastone laajentaa vahvemman kokoluokan särmäyspuristinten tuotepalettiaan. Suomalaisvalmistajan tuore tuotesarja on Bull, joka sisältää suorituskykyisiä, kooltaan kompakteja juhtia alan töihin.

Coastone Oy tunnetaan markkinoilla ennen kaikkea särmäyspuristimistaan.

Valmistajan yhteen tai kahteen kuularuuviin ja servomoottoriin perustuvat C-sarjan särmäyspuristimet on tarkoitettu pienempien osien taivuttamiseen. G-sarjan O-runkoiset särmäyspuristimet mahdollistavat isompienkin osien särmäämisen, ja ne niiden avulla mahdollistuu myös pitkien profiilien tarkka taivutus. Uusi Bull-sarja laajentaa nyt tarjontaa G-sarjasta edelleen jämeränpään suuntaan.

Täysservokone kuularuuvein

Bull-sarjan koneet tulevat markkinoilla kahtena kokoluokkana.

Bull 12 -koneissa taivutusvoima on 1000 tonnia, Bull 15 -koneissa 1500 tonnia. Maksimit taivutuspituudet ovat 1320 mm ja 1650 mm ja ulkoiset mitat (leveys/korkeus/syvyys) 2200/2650/1760 mm ja 2500/2950/2200 mm.

Sarjan koneissa taivutusvoima toteutetaan kuularuuveilla. Koneet ovat lisäksi täysin servomekaanisia, hydrauliikkaa niissä ei ole lainkaan.

”Bull-koneet ovat härkiä nimestään lähtien. Ne tarjoavat voimaa särmäystöihin, mutta mahtuvat toisaalta pieneen tilaan pajan lattialla”, kertoo Janne Raittila Coastonelta.

”Servomekaaniset koneet myös kuluttavat vähän, joten ne tarjoavat näin vahvan perustan tuottaviin alan töihin. Pieniä, paksuja osia ei tarvitse enää välttämättä taivuttaa monta metriä pitkälle koneella. Niihin töihin käy tämä Bull”, Raittila toteaa.

Pieni kone, raskaat työt

Bull-sarjan koneet on optimoitu raskaisiin töihin runkorakenteestaan lähtien.

Koneissa on valmistajan G-sarjan tapaan suljettu O-mallinen runko, mikä mahdollistaa korkean taivutusvoiman pienellä taivutusalueella.  Näin runko pysyy muodoissaan kovassakin kuormituksessa. Ja tarkkahan kone on. Siitä kertoo mm. kuularuuvien toistotarkkuus +/- 0,002 mm. Ohjaus Coastonen uuden sarjan koneissa on käyttäjäystävällinen TC. (KH) www.coastone.fi