B Groupin tuotantolaitos Loviisaan

B Group on avannut 20 000 tonnin vuosittaisen kapasiteetin omaavan harjateräksen katkaisu- ja tuotantolaitoksen Loviisaan. Kyseessä on toinen B Groupin tuotantolaitoksen avaus Pohjoismaissa vuoden sisällä.

B Group laajensi toimintansa Pohjoismaiden markkinoille vuonna 2009. Yritys toimii Pohjoismaiden  eli Ruotsin, Norjan ja Suomen markkinoilla brandillä Express Steel.

Yrityksen tuotanto on tähän saakka tapahtunut yrityksen kotimaassa Liettuassa, missä käsitellään materiaaleja 31 000 tonnia vuodessa. Toinen tuotantolaitos on Ruotsissa, sen vuotuinen kapasiteetti on 24 000 tonnia.

Yritys avasi tuotantolaitoksensa Ruotsin Arbogaan maaliskuussa 2017. Sen saama positiivinen palaute niin palvelunopeuteen kuin laatuunkin liittyen sai yrityksen laajentamaan tuotantotoimintojaan myös lähimarkkinoille, kertoo toimitusjohtaja Donatas Gelazauskas. 

Loviisan tuotantolaitos avattiin 29.1.2018. Vielä tämän vuoden aikana yritys avaa laitoksen myös Norjaan. Vuoden 2018 loppuun mennessä yritys tähtää myös tuotantonsa merkittävään kasvuun. Tavoite on 130 000 tonnin tuotanto. Käynnissä on myös laaja investointiohjelma niin infrastruktuuriin kuin tuotannon kehitykseenkin liittyen.

B Group toimii kaikkiaan yli 15 Euroopan maassa.(KH)