Avant Tecno jatkaa vahvaa kasvua

Ylöjärvellä pienkuormaajia valmistava Avant Tecno Oy jatkaa kasvussa. Tuotantoa tehtaalla kehitetään samaan aikaan voimakkaasti, tänä vuonna yritys investoi mm. laserleikkaukseen, särmäykseen ja hitsausautomaatioon.

Vuonna 2018 Avant Tecno Oy:n liikevaihto ylitti ensimmäisen kerran sadan miljoonan rajan. Liikevaihto oli 110,5 M€ ja kasvoi noin 17% verrattuna edelliseen tilikauteen. Avant Tecno -konsernin, johon kuuluvat Avantin lisäksi kolme myyntiyhtiötä sekä Leguan Lifts Oy, liikevaihdoksi tuli 123,5M€. Noin 80% tuotannosta menee vientiin.

”Tuotekehityksen lähtökohtana on aina asiakkaan tarve. Tähän saakka tavoitteissa on onnistuttu hyvin, mutta ajanhermolla on pysyttävä niin tuotteiden, tuotannon kuin kokonaisvaltaisen toiminnan kannalta,” kertoo Avantin myyntijohtaja Jani Käkelä.

Avantilla uskotaan vähintään 10 prosentin vuosittaiseen kasvuun jatkossakin. Euroopassa kasvetaan tasaisesti, ja suurempaa kasvua haetaan Yhdysvalloista. USA:ssa toimii oma myyntiyhtiö.

Investoinnit kasvun tukena

Avant on viime vuosikymmenen aikana kehittänyt tuotantoaan LEAN-hengessä.

Viimeisen kolmen vuoden aikana on otettu käyttöön uusia kokoonpano- ja lähettämötiloja noin 10 000m2. Valmistusmäärät ovat kasvaneet 30% ja henkilöstönmäärä noin 10%.

”Käynnissä oleva investointisuunnitelma on arvoltaan noin 10M€. Tavoitteena on kasvattaa viikkotuotantokapasiteettia 50% nykyisestä. Käytännössä tämä tarkoittaa tuotantomäärien vaiheittaista nostamista 100:sta koneesta / viikko 150:een koneeseen / viikko,” kertoo Avantin tuotantojohtaja Saku Vastamäki.

Tuotannon alkupäässä Avantilla on käytössä kolmen laserin leikkauslinja, joista yksi leikkuri korvataan uudella kuitulaserilla vuoden 2019 syksyllä. Myös särmäykseen investoidaan tänä vuonna.

Hitsauksessa on käytössä kahdeksan automaattista robottihitsausasemaa. Uusia hitsausrobotteja asennetaan kaksi kuluvan vuoden aikana. Uusi automatisoitu jauhemaalaamo otettiin käyttöön kesällä 2018. Jatkossa kehitetään mm. runko-osien koneistusautomaatiota, kokoonpanolinjan tahdistamista sekä lisätään automaatiota sisälogistiikkaan.

Avant Tecno Oy on toiminut vuodesta 1991. Pienkuormaajia, niiden työlaitteita ja varusteita valmistavan yrityksen tehdas sijaitsee Ylöjärvellä, omat myyntiyhtiöt toimivat Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Maahantuojia on yli 50 maassa eri puolilla maailmaa.