Automaattitrukki haastaa manuaaliset työntömastotrukit

Rocla on kehittänyt uuden automaattisen työntömastotrukin, jonka ansiosta uudet asiakkaat voivat hyötyä automaatiosta ensimmäistä kertaa. Automaattitrukkia voidaan käyttää nyt myös perinteisen manuaalityöntömastotrukin sijaan.

Rocla ART (automated reach truck) on täysiverinen automaattitrukki, joka sopii kuormalavojen käsittelyn automatisointiin logistiikkakeskuksissa ja varastoissa. Kompaktin kokonsa ja ketterän kääntösäteen ansiosta ART voi työskennellä tavallisissa 3 metrin levyisissä työntömastotrukkikäytävissä ilman ongelmia. Innovatiivinen teknologia ja ohjelmistot tekevät lastinkäsittelystä huomattavasti aiempaa nopeampaa, niinpä se haastaa muiden automaattitrukkien lisäksi myös manuaaliset työntömastotrukit.

Rocla ART on suunniteltu erityisesti korkeisiin nostoihin aina 10 metriin asti. Dynaaminen skannaustekniikka parantaa tehokkuutta vaarantamatta turvallisuutta. Se käyttää kolmea skanneria säätämään nopeutta ja kulmaa dynaamisesti kääntymisen aikana. Jos esteitä ei havaita, automaattitrukki säilyttää nopeutensa myös käännöksissä, mikä lisää työskentelyn tehokkuutta.

ART:hen on kehitetty useita uusia turvajärjestelmiä, joilla varmistetaan turvallisuusvaatimusten täyttyminen lisääntyneen tehokkuuden käsittelemiseksi. Dynaaminen vakautusjärjestelmä seuraa jatkuvasti nopeutta, lastin painoa ja korkeutta, ja varmistaa, että lastinkäsittely on aina vakaata. Paineen kompensointijärjestelmän ansiosta lastinkäsittely on aina tehokasta ja jatkuvaa lastin painosta riippumatta. Törmäyksen tunnistustoiminto varmistaa myös lastinkäsittelyn turvallisuuden.

Rocla Oy kehittää, valmistaa ja markkinoi sähköisiä varasto- ja vastapainotrukkeja sekä automaattitrukkijärjestelmiä sekä niiden elinkaarenaikaisia palveluja. Rocla on osa Mitsubishi Logisnext -yhtiötä ja työllistää noin 500 ammattilaista tuotekehityksessä, tuotannossa ja automaatioliiketoiminnassa Järvenpäässä.