Äly lisää turvaa nostoissa

Algol Technics tarjoaa asiakkailleen ratkaisuja raskaiden taakkojen turvalliseen käsittelyyn. Tulevaisuudessa teollinen internet, eli IIoT tuo uusia mahdollisuuksia johtaa taloudellisuutta ja turvallisuutta.

Lyhyellä aikavälillä tämä tarkoittaa, että nostolaitteet ovat älykkäitä ja voivat varoittaa käyttäjiä mahdollisista virhetilanteista ja viestiä huoltotarpeestaan. Ratkaisulla voidaan sekä tehostaa nostolaitteiden kunnon- ja käytönvalvontaa, joka nostaa niiden käyttöastetta ja pidentää elinkaarta, että tuottaa uusia palveluja asiakkaille ja käyttäjille ymmärtämällä paremmin, miten laite toimii, miten sitä käytetään, missä se sijaitsee ja missä kunnossa se on.

Yhteistyössä Distence Oy:n kanssa Algol Technics on toteuttanut ratkaisun elinkaaren aikaisten palveluiden ja tilanteiden hallintaan. Ratkaisussa on käytetty osana Distencen tarjoamaa Condence-alustaa ja tähän liittyviä älyterminaaleja, jotka analysoivat nosturin toimintaa ja yhdistävät ne pilvipalveluun.

Ratkaisussa on kaksi näkökulmaa, ensinnäkin uudet nosturit, joissa mittauslaitteet (sensorit) ovat tyypillisesti jo olemassa, voidaan tuoda osaksi ylläpitoprosessia, toisaalta vanhat nosturit, joissa sensoreita on vain vähän, voidaan modernisoida ja elinkaaren aikaisia palveluja optimoida.

”Distencen tarjoama ratkaisu tarjoaa mahdollisuuden sekä olemassa olevan laitekannan lisäpalveluille että modernimpien nostureiden liittämiseen samaan alustaan”, toteaa Algol Technicsin palveluliiketoiminnan johtaja Harry Broman. ”Erityisesti olemassa olevien laitteiden liittämisellä näemme merkittäviä mahdollisuuksia. Ratkaisun ansiosta voimme parantaa laitteiden luotettavuutta ja tehokkuutta sekä arvioida niiden ylläpito- ja saneeraustarvetta.”.

Kehityksen pilotointi on tehty kahdella eri loppuasiakkaalla. Uusi nosturi on toimitettu sisältäen laajemman ratkaisun, jossa esitetään mm. nostureille tyypilliset arvot ja näkymät. Olemassa oleviin nostureihin toteutettu ratkaisu mahdollistaa kaiken tämä, mutta on ensimmäisessä vaiheessa yksinkertaisempi ja tulee kehittymään markkinan vaatimusten mukaan.

”Olemme innovatiivinen yhtiö, mutta tarvitsemme myös hyviä kumppaneita matkallamme digitalisaatioon. Distencen ratkaisu tarjoaa meille kustannustehokkaan ja ketterän tavan päästä nopeasti tällä alueella eteenpäin. Odotuksemme yhteistyölle ovat korkealla”, kertoo Martin Evers, toimitusjohtaja, Algol Technics Oy.

”Olemme erittäin tyytyväisiä että tämän toimialan johtava kotimainen toimija Algol Technics on valinnut meidät IIoT-kumppanikseen. Uskomme tämän ratkaisun tuottavan merkittävää lisäarvoa Algolin asiakkaille. Kehitysprojekti on ollut mielenkiintoinen ja olemme saaneet myös hyvää palautetta Algolilta tämän toimialan vaatimuksista teknologiallemme”, toteaa Janne-Pekka Karttunen, myyntijohtaja, Distence Oy.