ÅF ostaa Profil-Bau Industrial Oy:n

Yritysostolla ÅF hankkii pohjan kasvaa teollisuuden suunnittelualalla Suomessa.

ÅF on Pohjoismaiden markkinajohtaja teollisuuden suunnittelussa ja automaatiossa. Tehty yritysosto noudattaa ÅF:n strategiaa, jolla halutaan laajentaa palveluvalikoimaa ja täydentää energialiiketoimintaa Suomessa.

Profil-Bau on erikoistunut teollisuuden laitosten, prosessien ja laitteiden sähkö-, automaatio- ja mekaniikkasuunnitteluun. Asiakkaina ovat mm. kaivosteollisuus, kaapelikoneteollisuus, kemianteollisuus ja koneenrakennusteollisuus.

”Suomi on mielenkiintoinen markkina-alue ja haluamme todella kasvattaa liiketoimintaamme maassa. Profil-Baun osto parantaa läsnäoloamme ja vahvistaa tarjontaamme teollisuuden asiakkaille Suomessa”, sanoo ÅF:n konsernijohtaja Jonas Gustavsson.

”Olemme tarjonneet Suomessa kattavasti energiahankkeiden projektikehitys-, suunnittelu-, hankinta-, projektinjohto- ja työmaapalveluja. Tuore yrityskauppa on merkittävä askel laajentuessamme muille toimialoille”, sanoo Jari Leskinen, ÅF Suomen maajohtaja.

”Meistä on hienoa tulla osaksi ÅF:ää. Palvelujemme markkinat ovat kasvaneet viime vuosina ja ÅF:n avulla vahvistamme mahdollisuuksiamme suurissa energia-alan ja teollisuusautomaation hankkeissa”, sanoo Profil-Baun toimitusjohtaja Ismo Lehti.

Profil-Baun vuotuinen liikevaihto on vajaa 6 miljoonaa euroa ja sillä on yhteensä 70 työntekijää Vantaalla, Tampereella ja Kuopiossa. Profil-Bau Industrial Oy liitetään ÅF-konserniin syyskuussa 2018.