Adver Oy kymmenen vuotta - Uudet toimitilat Lempäälään

Kari Harju

Konetalo Adver jatkaa kasvu-uralla. Yritys viettää tänä vuonna toimintansa kymmenenvuotisjuhlavuotta ja muutti tilanteeseen varsin sopivasti toimintansa vuodenvaihteessa uusiin tiloihin. Konenäyttelytilaa on käytössä nyt lähes 300 neliömetriä.

Uusi teollisuushalli kohoaa Lempäälän Telinetiellä.

Adver Oy on metallintyöstökoneiden ja alan laitteiden maahantuontiin, agentuurikauppaan ja huoltoon keskittynyt yritys.

Juha Vartiainen aloitti vuonna 2005 tuomaan maahan Pegas-vannesahoja toiminimellä ja toiminnan vakiinnuttua sai alkunsa Adver Oy vuonna 2009. Juha ehti ennen oman yrityksen perustamista tekemään pitkän työuran alan yrityksissä. Juha Vartiaisen tausta on varsinkin huollon toiminnoissa.

Yrityksen toinen omistaja Kalle Louhimo tuli yrityksen osakkaaksi vuonna 2017. Myös Kalle Louhimon tausta alalta on pitkä, ennen Adver-osakkuuttaan hän on työskennellyt alan konemyynnissä parin vuosikymmenen ajan.

Uusissa tiloissa mahdollistuvat myös sujuvat kone-esittelyt. Pegas-sahat ovat Adverin pitkäaikaisin edustus.

 

Monipuolisella paletilla

Adver toimii koko paletilla. Toimintasektoreita on neljä, ne ovat levykoneet, lastuavat metallintyöstökoneet, sahat sekä putkentyöstökoneet.

Toiminta lähti liikkeelle kymmenen vuotta sitten sahoista.

”Adverin ensimmäinen edustus olivat Pegasin sahat, ja edelleenkin ne ovat edustuskokonaisuudessamme keskeisiä. Pegasin sahoja tämä yritys on myynyt vuosien mittaan useita satoja”, kertoo Kalle Louhimo.

Pegas-Gonda on tsekkiläinen sahavalmistaja, ja Euroopassa yksi neljästä alan suurimmasta. Yhtiön tuotteista neljä viidennestä menee vientiin.

”Mallistoon kuuluu yli 40 eri mallia niin umpiaineille kuin profiileillekin”, toteaa Louhimo.

Sahojen ohella Adverin tuotepaletti on kasvanut kokonaisuudeksi merkkejä eri alueilta. Niihin kuuluvat esimerkiksi Korealaiset Stahlwerkin sorvit ja keskukset sekä Saksalaiset Tracto-Technicin putkentyöstökoneet.

Levykoneiden puolella yksi tuoreimmista edustuksista on turkkilainen särmäyspuristimien ja laserien valmistaja Dener.

”Dener on kuulunut edustuspalettiimme viime vuodesta lähtien, ja sen valikoimasta löytyvät hydrauliset ja servosärmäyspuristimet, mekaaniset levyleikkurit sekä laser- ja plasmaleikkurit. Itse asiassa Dener onkin ainoa turkkilainen valmistaja, joka tarjoaa täyden valikoiman servosärmäyspuristimia aina pienistä kuularuuvilla toimivista suuriin hihnatekniikan koneisiin saakka”, sanoo Kalle Louhimo.

”Euroopan markkinoita ajatellen Dener avasi viime syksynä palvelukeskuksen Saksan Stuttgartiin. Se toimii niin uusien koneiden varastona kuin palvelee varaosa-asioissakin. Suomen suuntaan etuna ovat nopeat yhteydet.”

Korkeaa tilaa. Korkeus mahdollistaa jatkossa myös nostojen tekemisen sisällä, sanoo Kalle Louhimo.

Uutta korkeaa tilaa

Uusien koneiden ja erilaisten muiden alan tuotteiden lisäksi Adverin toimintaan kuuluvat käytettyjen koneiden myynti sekä huoltopalvelut.

”Teemme huoltoja, ja usein huoltosopimusten pohjalta.  Vikakorjauksia suoritamme pääsääntöisesti vain maahantuomille koneille, koska tällöin on valmistajan tuki sekä varaosat saatavilla nopeasti ja edullisesti”, Kalle Louhimo sanoo.

Adver aloitti toimintansa aikanaan Pirkkalassa. Sen jälkeen yritys toimi muutaman vuoden Akaassa, kunnes palasi jälleen Pirkkalaan. Nyt vuodenvaihteeseen osui jälleen uusi muutos, kun yritys siirsi toimintansa Lempäälän Telinetielle juuri valmistuneeseen teollisuushalliin.

Uudet tilat tuovat yritykselle tuplasti lisää tilaa aiempiin tiloihin verraten. Avariin tiloihin sijoittuu niin konenäyttely-, huolto- kuin toimistotilaakin.

Yritys muutti joulukuun lopulla.

”Muutto toi melkoisesti lisää tilaa toiminnoillemme. Lisäksi tämä tila on korkeaa, mikä mahdollistaa jatkossa mm. koneiden purkamisen ja lastaamisen sisällä”, kertoo Kalle Louhimo.

Uusi tila kalustuu vähitellen.

”Tilasimme tänne juuri jättierän sahoja varastoon. Sahat saapuvat helmikuussa, kannattaa poiketa katsomaan”, toteaa Kalle Louhimo.

Tilaa kone-esittelyille, neuvotteluille ja huolloille. Toimistotilat sijaitsevat parvityyppisesti yläkerrassa.

Lisäkasvu tavoitteena

Toiminnassaan Adverin jatkon tähtäimessä on merkittävä kasvu.

Parin viime vuoden aikana yritys on saatellut liikevaihtonsa kovalle kasvu-uralle, ja saman suuntaiseen kehitykseen yritys katsoo mahdollisuutensa olevan edelleen hyvät.

Jatkossa myös yrityksen henkilöstömäärä lisääntynee ainakin yhdellä huoltomiehellä. ”Käytössämme on toki myös monipuolinen kumppaniverkosto esimerkiksi huollon ja käytettyjen koneiden välityksen toimintojen osalta. Mahdollista on, että jatkossa kumppaniemme toimintoja sijoittuu osin myös tänne.  Myös siihen tilat antavat mahdollisuuden”, sanoo Kalle Louhimo.