Abloy Oy suunnittelee merkittävää investointia varastoautomaatioon

Kaavaillun investoinnin taustalla on Abloyn kasvualueiden, kuten sähkölukkojen sekä digitaalisten lukitusjärjestelmien suuri kysyntä.

Abloyn Joensuun tehdas. Kuva: Annika Sutinen.

”Uudistamisen taustalla on myönteinen, voimakkaasti lisääntyvä kysyntä monissa tuoteryhmissä. Kasvupainetta on erityisesti sähkölukkojen sekä digitaalisten CLIQ ja ABLOY PULSE -lukitusjärjestelmien kohdalla”, sanoo Abloyn toimitusjohtaja Jari Toivanen.

Suunniteltu varastoautomaatio tehostaisi ja lyhentäisi tuotteiden läpimeno- sekä toimitusaikoja kasvavan kysynnän tarpeisiin. Tehtaan logistiikan uudistamisella pyritään palvelemaan asiakkaita entistä paremmin sekä vahvistamaan muuttuvien asiakastarpeiden vaatimaa kilpailukykyä ja kasvua pitkällä tähtäimellä.

Suunnitellun uudistuksen myötä Abloy arvioi muutoksia tulevan vastaavasti työtehtäviin, -menetelmiin ja -järjestelyihin. Mahdollisen investoinnin toteutuessa nykyisille työntekijöille tarjoutuisi mahdollisuuksia uusiin työtehtäviin yhtiön sisällä. Henkilöstövähennyksiä yhtiö ei suunnittele.

Muutokseen liittyvät yhteistoimintaneuvottelut aloitettiin keskiviikkona toukokuun lopulla Joensuussa, ja sen piirissä ovat kaikki Joensuun päätehtaan työntekijät. Tavoitteena on pitää neuvottelut avoimena koko uudistusvaiheen ajan ja henkilöstön kanssa miettiä järjestelyjä sitä mukaa kuin muutostarpeet tulevat tietoon.