3D Formtech investoi 3D-metallitulostukseen

Jyväskyläläisen teollisuustason 3D-tulostukseen erikoistuneen 3D Formtech Oy:n tuotantotiloissa aloitetaan huhtikuussa 2018 metallin 3D-tulostus.

Metallin 3D-tulostimella valmistettu auton lämmönvaihdin.

3D Formtechin tuotantotiloihin Jyväskylän Seppälään odotellaan parhaillaan uutta hankintaa: EOS M 290 -3D-tulostinta, joka vastaa ominaisuuksiltaan ja tuotantokapasiteetiltaan (tulostustilavuus 250 x 250 x 325 mm) teollisuuden tarpeisiin. Metallin 3D-tulostus avaa uusia mahdollisuuksia teolliselle tuotannolle.

EOS M 290.
 

 ”3D-tulostamalla pystytään valmistamaan täysin uudenlaisia metallikomponentteja, siis sellaisia muotoja ja tuotteita, joiden valmistaminen on koneistamalla ollut hyvin vaikeaa, mahdotonta tai erittäin kallista. Valmistamamme metalliset 3D-tulosteet eivät myöskään ole prototyyppejä, vaan lopullisia, käyttövalmiita, tuotanto-osia”, kertoo 3D Formtechin yrittäjä Toni Järvitalo.

 ”3D-tulostamalla valmistettujen metallikappaleiden laadusta ja kestävyydestä kertoo se, että niitä käytetään muun muassa lento-, lääke- ja autoteollisuudessa. Nyt tämä sama teknologia on myös suomalaisten konepajojen saatavilla”, Järvitalo jatkaa. (Konepaja, osasto A1238).