Yli 40 FFG-ratkaisua EMO-esittelyssä

EMO-messuilla Hannoverissa FFG esittelee kone- ja työmenetelmäratkaisujaan tehokkaan työskentelyn saavuttamiseksi. Fair Friend Groupin osastolla on esillä yli 40 konetta ja työstöpistettä.  Tätä varten on varattu Hannoverin messujen halli 14 kokonaisuudessaan yrityksen käyttöön.  Messuilla esitellään heidän eri valmistajiensa uusittuja ratkaisuja tehokkaaseen työskentelyyn.

CNC-karusellisorvi FVT 1000 MC esitellään EMO:ssa.

Taiwanissa vuonna 1979 perustettu Fair Friend Group koostuu tänä päivänä useammasta kuin 80 yrityksestä työstökoneitten valmistuksessa, teollisen kehityksen ja vihreän teknologian alalla. Yritys kohosi omilla tuotemerkeillään Feeler, Leadwell, Sanco ja Equiptop yhdeksi suurimmista konevalmistajista.

Kymmenen vuotta perustamisensa jälkeen FFG alkoi laajentua kansainvälisesti mm. Saksaan, Italiaan, USA:han, Japaniin, Intiaan, Etelä-Koreaan ja Sveitsiin.  Laajentumisen myötä yritykseen tulleista tuotemerkeistä mainittakoon VDF, Boehringer, DMC, Hessapp, Honsberg, Ikegai, Jobs, Pfiffner, Rambaudi, Sachman, Sigma, SNK ja Tacchella.

Osastolla on nähtävänä koneita metallin katkaisusta automaattiseen työstöön, kampiakselin työstöä, automaattista voimansiirtoa ja erilaisia digitaalisia ja kokonaisvaltaisia ratkaisuja.  FFG on panostanut myös EMO-messujen teemaan Industry 4.0.

FVT 1000 MC, CNC-karusellisorvi jyrsintämahdollisuudella

EMO messuilla esittelyssä on myös tukevalla rungolla varustettu CNC-karusellisorvi, jonka leveät massajohteet on suunniteltu raskaaseen työstöön. Massajohteiden vastapinnat on Turcite-B. Koneen Z-akseli on varustettu vastapainoilla, jolla on pystytty vähentämään servomoottoriin kohdistuvaa rasitusta ja eliminoimaan rakenteellista tärinää.

Koneessa olevien kuularuuvien iso halkaisija (X/Z: 50/40 mm) eliminoivat värinän työstön aikana. Näillä rakenteellisilla ratkaisuilla on pystytty lisäämään koneen tarkkuutta.
Esiteltävän FVT 1000 MS koneen mitoista kertovat suurin pyörähdyshalkaisija, joka on 1 100 mm ja suurin sorvaushalkaisija, joka on 1 000 mm. Kelkan päällä suurin halkaisija on 780 mm. Sorvauspituus on 850 mm tässä konemallissa, X-akselin liike on 540 mm ja Z-akselin liike on 850 mm.

U 600 P on kompakti viisiakselinen pystykarainen koneistuskeskus.

FVT 1000 MC  koneen vahvuutena on täyshydraulinen revolveri, yksinkertainen rakenne ja huollon helppous. BMT 85 työkalupitimen jakopinta mahdollistaa erilaisia sorvaustöitä.  Servokäyttöinen revolveri pyörivillä työkaluilla on lisävaruste. Koneen pylväässä on vastapaino ja servomoottori jarrulla, jotta vältyttäisiin revolverin putoaminen hätäpysäytyksessä ja virran katkettua.
Kone soveltuu tehokkaaseen työstöön suurilla nopeuksilla. Pikaliike on 20 m/min asti. Karan pyörintänopeus on max. 1 500 rpm ja karanpää A2-15. Työkalupaikkoja karusellisorvissa on 12 kpl.

Kompakti U 600 P ja isompi sisarus U 800

Feelerin koneista esittelyssä EMO:ssa on myös U 600 P viisiakselinen pystykarainen koneistuskeskus. Kyseessä on kompakti 5-akselinen koneistuskeskus, jonka runko on valmistettu yhdestä kappaleesta ja siinä on kolme lineaariakselia ja kaksi pyörivää akselia. U 600 P koneistuskeskuksessa on laaja työskentelyalue ja italialaisvalmisteinen pyöröpöytä sekä lineaarilijohteet.  Koneen huolto on tehty mahdollisimman helpoksi ja myös taloudellisuus on otettu huomioon. Vahvuutena voi myös mainita erinomaisen lastujenhuuhtelujärjestelmän. Vakiona koneessa on 24 työkalua, option laajentaa jopa 60 työkaluun.

EMO:ssa esiteltävä U 600 P toimii työliikkeillä X/Y/Z 460 / 620 / 400 mm, lisäksi pyöröpöytäakselit.
Keskuksen U 600 P pikaliikkeet ovat jopa X / Y / Z 30 m/min. Kone valmistetaan BT 40 kartiolla, karanopeudeksi saavutetaan tällä kartiolla 10.000 rpm.

Myös U600:n sisarmalli U 800 on tarkastelussa Hannoverissa.

Isompana sisaruksena esitellään U 800 tukeva 5-akselinen koneistuskeskus. Konemallin vahvuutena on U:n muotoinen runkorakenne ja pylväs, jotka lisäävät huomattavasti rakenteellista tukevuutta ja koneen tarkkuutta. Feelerin U 800 koneistuskeskuksen liikkeet ovat X 800, Y 935 ja Z 640 mm, pyörivän akselin liike 0 – 360 asetta ja kääntyvän akselin liike +120 – 120 astetta. Messuilla esiteltävän U 800 koneen karan kartio on 7 / 24 kartion ollessa 40. Karanopeutena koneessa on 12.000 rpm.  Perusmallissa työkalujen määrä on 32, joka on laajennettavissa lisävarusteilla jopa 128 työkaluun. Feelerin Suomen edustaja Maketek on mukana FFG:n osastolla.