Uusien mahdollisuuksien 5-akselinen

Saksalainen konevalmistaja Spinner esittelee EMO-messuilla Hannoverissa uuden viisiakselisen työstökeskuksen VC 1650-5A.

VC 1650-5A on Spinnerin uusi 5-akselinen työstökeskus.

Uusi työstökeskus soveltuu 800 x 800 x800 mm:n kokoisten kappaleitten työstöön kaikilta suunnilta.  Integroitu pyöröpöytä halkaisijaltaan 900 mm ja kallistuva/kääntyvä kara mahdollistavat viiden akselin työstön suurille tarkkuutta vaativille osille.

Myös korkeille ja raskaille työkappaleille

Kone sopii erityisen hyvin kone- ja muottiteollisuuden tarpeisiin. Koneella on 3-akselisena mahdollista lisäksi työstää kiinteän pöydän mitat ylittäviä pitkiä kappaleita aina 1650 mm:n asti. Toisin kuin perinteisissä ratkaisuissa, kääntyvillä-kallistuvilla pöydillä epäkeskisesti asennetun kallistuvan/kääntyvän karan ja suuren työtilan avulla voidaan työstää erityisesti korkeita ja raskaita työkappaleita. 

Suurin etäisyys pöydästä karan päähän pystyasennossa on lähes metri ja täten saavutetaan liikkumavapautta työkaluille aina 400 mm:n pituuteen asti.  Tämä mahdollisuus on harvinainen ja ehdottomasti yksi koneen kilpailuvalteista.

Koneen rakennetta. Epäkeskisesti asennetun kallistuvan/kääntyvän karan ja erittäin suuren työtilan avulla voidaan työstää erityisesti korkeita ja raskaita työkappaleita.

Neljä karavaihtoehtoa

Tarjolla on neljä karavaihtoehtoa SK50/HSK100 tai SK40/HSK63, joilla päästään kierroslukuihin 8.000 tai 18.000 Upm. Spinner VC 1650-5A soveltuu näin ollen sekä raskaaseen lastuamiseen, mutta myös HSC-työstöön. Yleensä koneeseen integroidaan nopea ja iso työkalumakasiini, 96 paikkainen SK50/HSK100 tai 138 paikkainen SK40/HSK63 – työkaluille.

Kone suunnittelussa on kiinnitetty huomioita myös tilatarpeeseen. VC-1650-5A tarvitsee lattiatilaa vain noin 3,6 x 2,8 m. Tämä on selkeästi vähemmän kuin vastaavien työtilan omaavien koneitten tilantarve.

Ohjauksina on tarjolla uusimmat versiot Siemens 840D-SolutionLine tai Heidenhain TNC640.  Siemens-versiossa tarjoaa SPINNER ensimmäistä kertaa uutta ”Spinner-kosketuspanelia 4.0”, jossa on suuri 24” kuvaruutu ja valmius tulevaisuudessa käyttää Industrie 4.0 -sovelluksia.  Ergonomisesti suunnitellut käytön yksityiskohdat ovat korkeudeltaan ja kallistuksiltaan aina säädettävissä käyttäjän toiveitten mukaisesti. Maketek Oy on messuilla mukana Spinnerin osastolla.Halli 27/A56. www.maketek.fi