Uuden sukupolven vastaus rouhinta-avarruksen haasteisiin

Sandvik Coromant on esitellyt seuraavan sukupolven rouhinta-avarrustyökalunsa, joihin sisältyy myös Silent Tools -ratkaisu. Uudet CoroBore-avarrustyökalut ratkaisevat rouhintatöissä yleisesti esiintyvät värinä-, lastunmurto- ja prosessihaasteet tuottavuudesta tinkimättä.

CoroBore on markkinoiden johtava rouhinta-avarruskonsepti, jonka valttina on luotettava ja varma prosessi. CoroBore, Coromant Capto -kiinnitys ja modulaaristen Coromant EH -järjestelmien yhdistelmä esimerkiksi on erittäin joustava ratkaisu vaihtelevaan tuotantoon. Ratkaisu pienentää myös työkaluinvestointeja ja -varastoa. Jokainen ratkaisu on kätevästi saatavana joko erillisenä työkaluna tai täydellisenä kokoonpanosettinä.

Valikoima kattaa yksi-, kaksi- ja kolmiteräiset rouhinta-avartimet. CoroBore BR20 on kaksiteräinen konsepti, jonka differentiaalijako vähentää värinäalttiutta, eli työkalu käy pidemmille vapaapituuksille ja isommille lastuamissyvyyksille. Työkalussa on myös sisäänrakennettu porrastusmahdollisuus ilman lisäaluspalojen tarvetta. Jopa 70 baarin (1015 psi:n) paineen kestävät tarkat lastuamisnestesuuttimet tehostavat lastunpoistoa.

CoroBore BR20 -avarrinta saa myös värinävaimennettuna Silent Tools -mallina. Se on tehokas ratkaisu ongelmallisiin töihin pitkillä vapaapituuksilla tai kun vaaditaan erityisen tukevaa työkalua. Silent Tools -työkalut antavat mahdollisuuden lisätä lastuamissyvyyttä tinkimättä koneistuksen varmuudesta.

Taka-avarrukseen ihanteellinen ratkaisu on puolestaan CoroBore BR10. Tämä varma ja tuottava työkalu perustuu CoroBore BR20:n liitäntäkappaleeseen sekä taka-avarrukseen suunniteltuun luistiin ja suojaan.

Uudet avarrustyökalut ovat tuore ratkaisu rouhintatöissä yleisesti esiintyviin värinä-, lastunmurto- ja prosessihaasteisiin.

Kolmas ratkaisu on CoroBore BR30, kolmiteräinen rouhinta-avarrin maksimaalisille lastuvirroille. Sen lyhyt, tukeva rakenne ja terien differentiaalijako auttavat tehokkaasti ehkäisemään värinää ja kolmiteräisyys takaa parhaan mahdollisen tuottavuuden.

Uudet rouhintaan tarkoitetut CoroBore-avartimet ovat erittäin suorituskykyinen vaihtoehto seuraavien materiaalien koneistukseen: ISO P (teräs), ISO M (ruostumaton teräs), ISO K (valurauta), ISO N (ei-rauta-aineet), ISO S (kuumalujat superseokset ja titaani) sekä ISO H (karkaistu teräs). Työkalujen suorituskykyä tukevat Sandvik Coromantin uudet rouhinta-avarrukseen suunnatut terät. Neljäsärmäisten CoroBore 111 -terien laatuvalikoima on optimoitu rouhintatöihin, ja ne tarjoavat erinomaisen lastanmurron ja pitkän terien kestoiän.

Koneistustestissä differentiaalijakoisella CoroBore BR20:llä voitiin käyttää 30 % pidempää vapaapituutta kuin Sandvik Coromantin nykyisellä DuoBore™-avartimella. DuoBore alkoi kärsiä värinöistä samoilla lastuamisarvoilla pituudessa LF = 260 mm (10.2 tuumaa), kun CoroBore BR20 ylsi arvoon LF = 316 mm (12.4 tuumaa) huonontamatta pintaa. Testikappaleet oli valmistettu seosteräksestä (MC P2.1.Z.AN), ja testikoneena oli ISO 50 -kartiolla varustettu pystykarainen jyrsinkone.

Toisessa testissä CoroBore BR20 -avartimen terät kestivät 75 % asiakkaan aikaisempaa ratkaisua pidempään, kun pystykaraisella koneistuskeskuksella rouhittiin kiertokankia (MC P2.5.Z.HT, 280–310 HB). CoroBore BR20 -avartimella ja CoroBore 111 -terillä saatiin hyvä pinnankarheus ja erinomainen lastunmurto. Asiakas pystyy nyt valmistamaan samassa ajassa 400 komponentin sijasta 700 komponenttia.www.sandvik.coromant.com/fi