Tuottavuutta toisiaan täydentävin teknologioin

Tarkkuusteknologian valmistaja Renishaw esittelee laajan valikoimansa metrologian ja ainetta lisäävän valmistuksen (3D tulostus) järjestelmiä EMO Hannover 2017:n kahdella osastolla, Saksassa 18.-23. syyskuuta 2017. Älykkäät työstöprosessit ovat ratkaisevia yrityksille, jotka haluavat hyödyntää kaikki teollisuus 4.0: n hyödyt ja Renishaw tuo esille mahdollisuuden integroida uusimmat mittaustekniikat valmistusprosessiin.

Equator -vertailumittauskoneeseen on nyt saatavilla IPC IPC -ohjelmisto, joka tarjoaa mahdollisuuden CNC-valmistusprosessissa olevien työkalujen offset -päivityksiin.

EMO:ssa Renishaw esittelee ainetta lisäävän valmistuksen teknologiansa, ohjelmistot ja järjestelmät metalliosien valmistukseen 3D-tulostamalla. Tämä sisältää uusimman version yhtiön tulostustiedostojen valmisteluohjelmistosta, QuantAM 2017, joka on suunniteltu erityisesti Renishawn metallin ainetta lisääviin valmistusjärjestelmiin; RenAM 500M ja AM 400.

Uutta ohjelmistotarjontaa

Ajankohtaisesta tuotetarjonnastaan Renishaw esittelee Hannoverissa mm. uuden koskettavan SPRINT skannausjärjestelmän CNC-työstökoneille, uuden Equator -vertailumittauskoneen ohjelmiston, jonka avulla käyttäjät voivat integroida järjestelmän täysin CNC-työstökoneisiin. Myös uudet työstökoneisiin ja mobiililaitteisiin olevat sovellukset, jotka yksinkertaistavat työstökoneissa tapahtuvaa mittausta ja työkalujen asetusta ovat esillä. Koordinaatiomittauskoneiseen tuodaan esille 5-akselinen mittausjärjestelmä ja sen uudet ominaisuudet mm. pinnanlaadun mittaamiseen.

Näytteillä on myös uusi työstösolukonsepti, jossa integroitu prosessinohjaus osoittaa, kuinka toisiaan täydentävät teknologiat voivat edistää tuottavuutta ja tuotantokykyä.

Renishaw Equator joustavaan vertailumittauskoneeseen on nyt tarjolla IPC (Intelligent Process Control) -ohjelmisto, joka tarjoaa mahdollisuuden CNC-valmistusprosessissa olevien työkalujen offset -päivityksiin. Parempi prosessin hallinta tarkkuusosien työstössä, pienentynyt asetus- ja prosessin säätöaika sekä integrointi automaatiojärjestelmiin ovat joitain hyödyistä, joita käyttäjille on nyt tarjolla.

Renishaw esittelee nyt myös entistä laajempi tarjoamaa sovelluksia, joiden avulla mittaustyökierrot voidaan nopeasti ja yksinkertaisesti luoda, toteuttaa ja tarkastella, mikä auttaa yrityksiä minimoimaan jaksonajat ja maksimoimaan tuottavuuden. Tällainen on mm.

Set and Inspect -sovellus, joka tukee kosketusanturien kalibrointia, työkappaleen asetusta, työkalujen asetusta sekä kappaleiden tarkastusta.

Reporter on täydentävä reaaliaikainen prosessien seurantaohjelmisto. Visuaalisten, graafisten mittaustietojen tuottaminen ja kunkin mittauksen läpäisy-, hylkäys- tai varoitustilan näyttämiseksi sovellus on ihanteellinen työkalu raportointiin.

Renishaw esittelee myös valikoiman älypuhelinsovelluksia työstökoneiden kosketusantureille.

GoProbe on uusimpien Renishaw-makropohjaisten ohjelmistopakettien sisältämä teknologia..

Renishaw-kosketusanturit toimitetaan useilla muokattavilla asetuksilla, joiden avulla ne voidaan konfiguroida tiettyyn sovellukseen. Tämä tekniikka tunnetaan nimellä Trigger Logic. Trigger Logic -älypuhelinsovelluksella käyttäjän on yksinkertaista räätälöidä Renishaw kosketusanturien asetukset.

EMO:ssa on esillä myös uudistettu mallisto laserteknologiaan perustuvasta NC4-työkaluanturista.

Laajennettu NC4-mallisto

Renishaw esittelee myös uudistetun ja laajennetun malliston laser-teknologiaan perustuvasta NC4-työkalunmittausanturista koneistuskeskuksille. Nykyisen NC4-järjestelmän pohjalta suunniteltu, parannettu ratkaisu tuo markkinoille useita lisäominaisuuksia ja vaihtoehtoja nopeasti kehittyvän valmistusympäristön vaatimusten tyydyttämiseksi. NC4 työkalunmittausanturin ja NCi-6-liitännän muodostama järjestelmä tarjoaa nopean ja tarkan ratkaisun työkalun mittaamiseen, geometrian määrittämiseen sekä työkalun kunnon tarkastamiseen, 3- ja 5- akselisissa työstökeskuksissa.

EMO Hannover 2017 -vierailijat pääsevät näkemään myös Renishaw:n koneistussolukonseptin, joka osoittaa, miten kyky seurata keskeisiä prosessiparametreja ja analysoida tietoja, parantaa jatkuvasti valmistusprosesseja, helpottaa tuottavuuden kasvua ja tuottaa parempaa tarkkuutta. prosessia. Halli 6/B46 ja 27/A72. www.renishaw.com/emo.