Tulevaisuus on älykkään tuotannon

Konevalmistaja Okumalle 2017 on iso vuosi. Yritys valmistautuu parhaillaan 120-vuotisen toimintansa rajapyykin ylittymiseen. Alkuvuodesta yritys avasi myös jo toisen ns. smart factory -älytehtaan, Dream Site 2:n, päämajansa yhteyteen Japanissa. Seuraavassa haastattelussa Yoshimaro Hanaki, Okuman pää- ja toimitusjohtaja, korostaa älytuotannon kasvavaa merkitystä niin yrityksen toiminnoissa kuin teollisuudessa yleensäkin. Tuoreita alan Okuma-ratkaisuja on esillä EMO:ssa.

Pääjohtaja Yoshimaro Hanakin mukaan älykkään tuotannon merkitys korostuu niin Okuman tuotannossa kuin teollisuuden toiminnoissa yleensäkin.

Smart factory -ympäristöt keskittyvät nykyaikaiseen älykkään tuotannon tyyppiseen konevalmistukseen. Hanakin mukaan älykäs tuotanto on Okumalle keskeinen asia.

Dream Site 1 lanseerattiin käyttöön vuonna 2013. Y

”Avasimme ensimmäisen smart factoryn, Dream Site 1:n vuonna 2013 monitoimikoneiden sekä isompien sorvien valmistusta varten. Tila mahdollisti tuotantoaikojen lyhentämisen sekä tuottavuuden lisäämisen integroimalla tuotantokoneet, robotit sekä teollisen internetin.”

”Dream Site 2:n yhteydessä olemme edelleen kehittäneet automaatiota ja tehokkuutta pienten ja keskikokoisten sorvien ja jyrsinkoneiden kappaleiden tuotantoon. Joka materiaalin ja kappaleiden käsittely prosessien eri vaiheiden välillä on täysin automatisoitu. Älykkäät koneet ja IoT mahdollistavat massatuotannon kaltaisen tuotantotehokkuuden nopeasti vaihtelevassa tuotannossa pienillä sarjakokoluokilla”, Hanaki kertoo.

Kolmas Dream Site suunnitteilla

Tuotannon kehitysaskeleet ovat tärkeitä paitsi konevalmistajalle itselleen, myös asiakkaille.

”Dream 1:n ja Dream 2:n toteuttamisesta saatu tietotaito on johtanut älykkään tuotantokokonaisuuden kehittymiseen eteenpäin. Asiantuntemusta voimme nyt välittää asiakkaillemme edelleen heidän omien valmistus- ja tuotantoprosessiensa kehittämiseksi. Japanissa viitisenkymmentä yritystä on tehtaassamme toteutetuista, tehokkuutta ja tuottavuutta lisäävistä IoT-ratkaisuista kiinnostunut”, Hanaki toteaa.

Dream Site 2. Älykkäät koneet ja IoT mahdollistavat massatuotannon kaltaisen tuotantotehokkuuden nopeasti vaihtelevassa tuotannossa myös pienillä sarjakokoluokilla.

Okuma tekee yhteistyötä elektroniikan kone- ja laitetoimittajan Hitachin kanssa smart factory -ratkaisujen kehittämiseksi eri yritysten tarpeisiin. Kolmas Dream Site on jo suunnitteilla.

”Rakennusaika, tehtaan layout ja muut vastaavat seikat ovat harkinnassa. Tarkka aikataulu päätetään lähiaikoina. Nyt kehitämme Dream Site 2-tehdastamme vielä eteenpäin. Seuraava askel on tehtaan kokoonpanoalueen muokkaaminen siten, että DS2:sta muodostuu autonominen integroitu tuotantokokonaisuus, missä voidaan tehdä kaikkea koneistuksesta kokoonpanoon saakka. Lisäksi suunnitelmissamme on päämajan yhteydessä toimivan Oguchin sekä Kanin tehtaan uudelleenorganisointi. Tavoitteena on tehokkuuden lisääminen edelleen”, Hanaki toteaa.

Runsaasti uutta EMO:ssa

Hannoverin EMO:n teemana tänä vuonna on järjestelmien yhdistäminen älykkääseen tuotantoon. Hanakin mukaan tämä luonnehtii hyvin myös Okuman linjauksia tapahtumassa.

Okuma Multus U4000 Laser Ex toiminnassa. Laser Ex-sarjan koneet mahdollistavat monipuoliset toiminnot yhdellä koneella.

”Esittelemme siellä ensinnäkin älykkäitä koneita. Mukana on mm. uutuus, joka laajentaa monitoimikoneistuksen käsitettä. Laser Ex-koneet yhdistävät sorvauksen, jyrsinnän, laserkarkaisun sekä lisäävän valmistuksen yhteen kokonaisuuteen. Koneet soveltuvat nopeasti vaihtelevaan tuotantoon pienemmillä sarjoilla. Tämän tyyppisen valmistuksen vaateet korostuvat jatkossa markkinoilla muutenkin entisestään.”

Hanakin mukaan uusi 5-akselinen pystymallinen koneistuskeskus MU-S600V on kehitetty vastauksena tämän trendiin.

”Kone mahdollistaa miehittämättömät ja määrältään lähes rajoittamattomat kappalesiirrot yksiköstä toiseen älykkäässä tuotantolinjassa. Kone tarjoaa joustavuutta ja mahdollistaa joustavat volyymin ja tuotantotyypin vaihdokset.”

Okuma esittelee EMO-osastollaan myös muita sovellutuksia älykkään tuotannon toteuttamiseen.

”Smart Factory Solutions on kehitetty tuotantotehokkuuden lisäämiseksi. Tahdomme vähentää olennaisesti aikaa suunnittelusta valmiin tuotteen toimittamiseen saakka. 3D Virtual Monitor-softa mahdollistaa sen, että asiakas voi suunnitella ja simuloida koko prosessin ennakkoon. Tämä on erityisen kätevää pienempien sarjojen tuotannon tehostamisessa.”

Smart Factory Solutions tarjoaa eri tapoja tuotannon visualisointiin. Sovellus näyttää tuotannon vaiheet, koneen statuksen, hälytyshistorian ja monia muita asioita. Informaatio varastoidaan ja prosessoidaan reaaliajassa, joten toimintona voidaan kehittää päivittäiseltä pohjalta.

”IoT-ratkaisujen lisäksi kehitämme älykästä teknologiaa, koneen, ohjauksen (CNC) ja informaatioteknologian yhteistoimintaa. Uutuus markkinoilla on myös keinoälyllä varustettu CNC-ohjaus. OSP Suite tarjoaa älyratkaisuja tehdastuotannon optimointiin”, kertoo Hanaki.

Okuman uusi 5-akselinen pystymallinen koneistuskeskus MU-S600V on suunniteltu tuotannon nopeisiin vaihdoksiin.

120-vuotias kehittää tuotantoaan

Okuma palvelee useita eri teollisuuden sektoreita. Hanakin mukaan monipuolisuus on etu.

”Tällä hetkellä runsasta potentiaalia kasvuun on ilmailu- ja avaruusteknologian alueella, ja tämä tekee siitä juuri nyt meille yhden tärkeimmistä teollisuuden sektoreista. Uskomme, että 5-akselisen koneistuskeskusten ja monitoimikoneiden kysyntä kasvaa. Erityisesti viimeksi mainitulla sektorilla kysyntä kasvaa myös karkaisuun ja lisäävään valmistukseen pystyvien monitoimikoneiden kohdalla.”

”Ilmailu- ja avaruusteknologian asiakkaitamme palvelemme myös Japanissa, USA:ssa ja Euroopassa sijaitsevien ACE (Aerospace Center of Excellence) -keskusten myötä. Keskukset tarjoavat mahdollisuuksia testeihin alan valmistajille.”

Samaan aikaan autoteollisuudessa tulee yhä tarpeellisemmaksi kyky tehdä laajaa tuotekirjoa pienin valmistusmäärin. Tämän vaikeus on siinä, miten pidetään tuottavuus samalla tasolla kuin massatuotannossa. Tässä tilanteessa edellä mainitun MU-S600V:n kaltaiset ratkaisut tarjoavat todellista etua. Niiden avulla voidaan toteuttaa 5-akselisen koneistuksen tuotantolinjoja ja reagoida joustavasti nopeisiin tuotannon vaihdoksiin.

Monipuolisuus merkitsee Hanakin mukaan myös monipuolista ja notkeaa asiakaspalvelua yhden toimittajan taholta.

”Työstökoneiden, ohjausten, käyttöjen ja ohjelmistojen lisäksi Okuma toimittaa ratkaisuja asiakkaidemme tuotannon ja älykkäiden tuotantojärjestelmien toteuttamiseen ja ylläpitoon. Kuuntelemme asiakkaitamme yksilöllisesti ja tuemme ratkaisujen toteutusta”, kertoo Hanaki.

Okuma juhlii pian 120-vuotista taivaltaan konevalmistajana. Sen taipaleeseen on mahtunut monenlaisia vaiheita ja uusia teknisiä ratkaisuja. Innovoiva tuotekehitys yrityksessä jatkuu.

Tuotteita: suojakotelo ilmailun alueelle, alumiinivanne, vaihdelaatikko sekä Okuman koneilla valmistettuja venttiileitä.

”Tavoitteemme on luoda jotakin uutta. Se filosofia on ollut yrityksen ydintä alusta saakka ja johtanut monenlaisten uusien tuotteiden ja teknologioiden kehittämiseen ja lanseeraamiseen matkan varrella. Esimerkiksi vuonna 1963 kehitimme ensimmäisenä NC-ohjauksen, koska mitään sen kaltaista ei markkinoilla silloin ollut ja näimme sen tarpeelliseksi. Näin toimimme jatkossakin. Vahvuutemme on siinä, että kehitämme ja valmistamme paitsi koneet, myös niiden ohjaukset ja ohjelmistot. Tätä on kokonaisvaltaisuus”, sanoo Hanaki. (KH)

Okuma Corporation valmistaa CNC-työstökoneita, niiden käyttöjä, ohjauksia, ohjelmistoja sekä tehdasautomaatiotuotteita. Yritys on perustettu Japanin Nagoyassa vuonna 1898, nykyisin päätoimipaikka sijaitsee Oguchissa. Suomen Okuma-edustaja on MTC Flextek. EMO: Halli 27/D20.